La Ligassa kuudentena oleva Sevilla on tiedottanut sunnuntaina päävalmentajansa Julen Lopeteguin jatkosopimuksesta. 54-vuotiaan Lopeteguin sopimus ulottui vuoteen 2022, mutta nyt on sitä jatkettu kahdella vuodella kauden 2023-2024 loppuun.

Lopetegui aloitti Sevillan valmentajana heinäkuussa 2019. Hän voitti joukkueineen Eurooppa-liigan heti ensimmäisellä kaudella seurassa. Tällä kaudella Eurooppa-liigan mestaruus ei mene Sevillaan, sillä Lopetegui johdatti joukkueen Mestarien liigan pudotuspeleihin.

Lopeteguin pistekeskiarvo 79 Sevillaa valmennetun ottelun jälkeen on erinomainen 1,89 pistettä/peli. Lopeteguin voittoprosentti 58,2 on seurahistorian valmentajien paras. Tappioihin otteluista on päättynyt vain 17,7 prosenttia.

Sevilla Fútbol Club

@SevillaFC
🖊️ Julen Lopetegui renueva como técnico del #SevillaFC hasta el 30 de junio de 2024. ⚪️🔴

#WeareSevilla #Lopetegui2024

Ennen Sevillaa Lopetegui on valmentanut muun muassa Real Madridia, Portoa, Espanjan A-maajoukkuetta sekä Espanjan juniorimaajoukkueita. Hän sai suurella kohulla kenkää Espanjan maajoukkuevalmentajan tehtävästä vain pari päivää ennen vuoden 2018 MM-kisojen alkua allekirjoitettuaan ennen kisoja työsopimuksen Real Madridin kanssa.

Pelaajaurallaan Lopetegui pelasi maalivahtina. Hän pelasi yhden ottelun Real Madridin edustusjoukkueessa ja viisi Barcelonassa, mutta huomattavasti pidempään ja enemmän Logroñesissa ja Rayo Vallecanossa.