La Liga on ollut jo useamman viikon tauolla koronaviruspandemian vuoksi, eikä välttämättä ainakaan ennen kesäkuuta jatku. Espanjassa on ylipäätään ollut ulkonaliikkumiskielto voimassa jo kolmisen viikkoa. Mahdollisesti sama rajoitus pidetään voimassa ainakin koko huhtikuun.

Sevilla julkaisi kannattajiensa iloksi ja ajanvietteeksi seuran puheenjohtaja José Castron ja edustusjoukkueen valmentajan Julen Lopeteguin välisen keskustelun. Aiheena oli muun muassa se, mikä kaikki on seurassa ja elämässä muuttunut koronaviruskriisin myötä.

– Olen koko ajan vastuullisesti kotona, ja yritän käyttää ajan mahdollisimman hyvin hyödykseni, Lopetegui kertoi omasta arjestaan poikkeusoloissa.

– Pidän yhteyttä poikien ja kaikkien seuran työntekijöiden kanssa, ja toivon ja odotan, että tämä painajainen loppuisi mahdollisimman pian.

Vaikka otteluita ei pelatakaan, riittää taustajoukoilla töitä koko ajan.

– Aamusta lähtien pidän palavereita seurajohdon kanssa. Puhun päivittäin myös (urheilujohtaja) Monchin kanssa pysyäkseni ajan tasalla. Yritän myös kokoustaa UEFA:n ja La Ligan kanssa tietääkseni, milloin voimme taas aloittaa. Ja kävelen myös päivittäin tunnin, Lopetegui selvitti.

Pelaajien kautta maailman on ollut sopeuduttava omatoimiharjoitteluun, kun joukkokohtaamisia on rajoitettu. Lopetegui kehuu pelaajien asennetta vuolaasti.

[readmore from=Lopetegui-Julen]

– Yritämme luoda heille päivärutiinin, jolloin he voivat tietyn ajan verran tehdä töitä fyysisen kunnon eteen ja ajatella jalkapalloa, teknis-taktisia teemoja. Huolehdimme myös heidän tunteistaan ja siksi pidämme säännöllisesti yhteyttä. Pojat ovat hyvin ammattimaisia.

– Moni pojista on sanonut minulle, etteivät he olisi ikinä kuvitelleet, että jossain vaiheessa heille tulee ikävä taktiikkapalavereita. Ei niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin, Lopetegui naurahtaa.

Lähde: AS