Julen Lopetegui sai viime kesäkuussa potkut Espanjan A-maajoukkueen päävalmentajan paikalta kaksi päivää ennen maajoukkueen avausottelua Portugalia vastaan MM-lopputurnauksessa.

Lopetegui oli päässyt yhteisymmärrykseen Real Madridin kanssa sopimuksesta, eikä Espanjan jalkapalloliitto tykännyt siitä, ettei heille kerrottu asiasta mitään ajoissa. Jalkapalloliitto päätti antaa Lopeteguille potkut.

Luotsi sai odottaa seuraavia potkujaan neljän ja puolen kuukauden ajan. Real Madridin alkukausi oli surkea ja seura päätti potkia Lopeteguin pois seuran päävalmentajan paikalta.

– Tuntuu siltä, että ihmiset luulevat minun poistuneen vapaaehtoisesti maajoukkueesta. En todellakaan eronnut itse. Miksi olisin tehnyt niin? MM-kisoissa valmentaminen oli suurin unelmani ja ainoa vastuuni. Minut erotettiin. En luonnollisesti lähtenyt itse kävelemään, Lopetegui muistutti Universo Valdadon haastattelussa.

– Real Madridissa oli selvää, että joukkueen piti parantaa huomattavasti. Meidän oli parannettava etenkin kollektiivista pelaamistamme. Ajattelin, että kyseessä oli vasta projektimme alku, mutta kunnioitan sitä päätöstä, Lopetegui viittasi potkuihin.

Lopetegui on palaamassa pian valmentamaan.

– Sain potkut lokakuussa ja minulla oli silloin tarjouksia muista seuroista, mutta kieltäydyin niistä, koska en ollut valmis valmentamaan heti potkujen jälkeen. Minulta puuttui energiaa ja minun oli ladattava itseni jälleen täyteen. Kuukaudet kuluivat ja tunnen jälleen paloa ja halua valmentamaan. Haluan tavoittaa lisää unelmia ja teemme työtä sen eteen, Lopetegui viittasi uuteen seuraansa.

Lopetegui on yhdistetty viime aikoina niin Betisin kuin Sevillan päävalmentajaksi.