21-vuotias vasen laitapuolustaja Renan Lodi olisi voinut tehdä debyyttinsä Brasilian maajoukkuepaidassa torstaina. Brasilian alle 23-vuotiaiden maajoukkue kohtaa tuolloin harjoitusottelussa Kolumbian ja neljä päivää myöhemmin Chilen. Debyytti saa kuitenkin odottaa, sillä Atlético Madrid ei päästänyt tuoretta hankintaansa maajoukkueen mukaan.

Brasilian jalkapalloliitto kutsui Lodin jo mukaan ryhmään, mutta Atlético halusi miehen jäävän mieluummin harjoittelemaan Madridiin, asettumaan aloilleen ja järjestelemään muuttoaan omaan kotiin. Maajoukkuematkan kieltämiselle on myös looginen syy, joka tosin ei välttämättä brasilialaisia miellytä.

Brasilian alle 23-vuotiaiden maajoukkue pelaa Kolumbiassa 15.1.-2.2.2020 paikasta Tokion ensi kesän olympiaturnauksessa. Karsintaturnaus pelataan kuitenkin FIFA:n kansainvälisen ottelukalenterin ulkopuolella. Koska Atlético ei aio päästää Lodia talvella olympiakarsintaan, ei maajoukkuematkaa nähty mielekkäänä nytkään.

Brasilian jalkapalloliitto CBF vahvisti AS:lle, ettei Atlético aio päästää Lodia maajoukkueen mukaan. Liiton vastauksen mukaan ”Lodi on kuitenkin edelleen nimettynä ystävyysotteluihin”. Olympiakarsintaturnaukseen on CBF:n lausunnon mukaan ”vielä paljon aikaa”, joten toivoa Lodin mukanaolosta ei ole vielä menetetty.

Lodi on aloittanut kautensa Atléticossa hyvin, ja on tällä hetkellä joukkueen ainoa luontainen vasen laitapuolustaja. Maajoukkuedebyytti sen sijaan lykkääntyi nyt jo toistamiseen. Viime toukokuussa Lodilta jäi väliin perinteinen alle 20-vuotiaiden Toulonin turnaus, sillä samaan aikaan hänen silloinen seurajoukkueensa Athletico Paranaense pelasi tärkeitä otteluita Etelä-Amerikan mantereella.

Myös Real Madridin leirissä tulevan talven olympiakarsintaturnaus saattaa aiheuttaa hankausta. Brasilian jalkapalloliiton uskotaan haluavan kutsua Viniciusin, Rodrygon ja Éder Militãon mukaan turnaukseen, mutta tämä veisi miehet viikoiksi pois Realin vahvuudesta. Syyskuussa Éder Militão ja Vinicius pelaavat Brasilian A-maajoukkueessa.

Lähde: AS