Alavireistä kautta pelannut Sporting Gijón sai uutta puhtia tammikuun siirtoikkunan viimeisestä päivästä, kun joukkue vahvistui vielä Deadline Dayna kolmella pelaajalla. Gijóniin muuttivat alkukauden ajan La Liga -seuroja edustaneet Ivi Lopéz ja Álex Alegría, sekä suorasta kilpailijasta Cádizista Aitor García. Alegrían pelipaikka on piikissä, ja Ivi ja García pelaavat pääasiassa laitahyökkääjinä.

Huuhkajien Robin Lodille siirtouutiset eivät olleet kuitenkaan yksinomaan hyviä, sillä hankintojen myötä Lod putosi kokonaan Sportingin kokoonpanosta katsomon puolelle. Sporting kohtaa sunnuntaina Segundassa vieraskentällä Extremaduran.

Extremaduraa vastaan koko uusi kolmikko on Sportingin kokoonpanossa ja Aitor García heti suoraan avauksessa. Näin Lodin asema joukkueen sisällä vaikuttaa heikentyneen. Sporting on tiettävästi aikeissa luopua joistain pelaajista, sillä 26 pelaajan rinki on yksinkertaisesti liikaa.

– On selvää, ettei 25 pelaajan tilanteen hoitaminen ole helppoa. Kun mukaan lasketaan nuori Carlos Cordero, joka on jo täysin sisällä joukkueessa, kokoonpanosta pitää jättää ulos kahdeksan pelaajaa. Se ei ole helppoa, valmentaja José Alberto totesi El Comercion mukaan.

La Nueva Españan mukaan Sporting sai Lodista ostotarjouksen, mutta kieltäytyi myymästä pelaajaansa. Myös El Comercio on vakuuttunut siitä, että Lodiin uskotaan yhä. Olkoonkin, että sunnuntainen katsomokomennus johtuu tiettävästi taktisista syistä.

El Comercion mukaan seuralla ei ole aikomuksia myydä Lodia. Ajatus tulisi ajankohtaiseksi vain siinä tapauksessa, että Lod itse haluaisi lähteä ja olisi saanut tarjouksen.

[readmore from=Lod-Robin]

Lodin esitysten epätasaisuus on kuitenkin saanut Sportingin uskomaan, että suomalainen pystyisi parempaankin. Suomalaisen sopimus Sportingin kanssa ulottuu kesään 2020 ja siinä on optio vuoden jatkosta. Tulevat viikot näyttävät, kuinka Lod pärjää kilpailussa peliajasta Sportingin uusia hankintoja vastaan.

Siirtoikkuna on yhä auki esimerkiksi Itävallassa, Sveitsissä, Puolassa ja Venäjällä, sekä useissa Aasian maissa ja Yhdysvalloissa.