Kesällä gijónilaiseen Sportingiin siirtynyt Robin Lod antoi paikalliselle El Comercio -lehdelle haastattelun lokakuun alussa.

Haastattelussa Lod kävi läpi muun muassa sitä, millä pelipaikalla haluaisi pelata. Keskikenttäpelaaja kertoi myös asenteestaan A-maajoukkuetta kohtaan.

Huuhkajien avainpelaaja on pelannut Sportingissa viime aikoina vasempana laiturina ja keskikenttäpelaajana. Viikonloppuna Lod syötti joukkueensa voittomaalin Las Palmasia vastaan.

– Pidän paljon espanjalaisesta jalkapallosta. Peli on hyvin nopeaa ja mielestäni se sopii minulle. On vaikeaa valita yhtä tiettyä pelipaikkaa, mutta jos saisin päättää yhden, pelaisin kärjen takana.

Lod oli tyytyväinen joukkueen esitykseen 1-0 -voittoon päättyneessä Las Palmas -ottelussa.

– Pelasimme Las Palmasia vastaan hyvän ottelun. En ainoastaan minä, vaan koko joukkue pelasi hyvin. Se voitto auttaa meitä saamaan itseluottamusta ajatellen tulevaisuutta.

Lodin Sporting vierailee Segundan suurimmalla stadionilla maanantaina, kun vastaan asettuu vieraskentällä madridilainen Rayo Majadahonda.

CF Rayo nousi keväällä ensimmäistä kertaa historiansa aikana Segundaan. Joukkue pelaa normaalisti ottelunsa Atléticon harjoituskentällä, mutta siellä sijaitsevan remontin vuoksi Majadahonda pelaa alkukauden Atléticon kotikentällä Wanda Metropolitanolla Madridissa.

– Kaikki pelaajat nauttivat niin suurella stadionilla pelaamisesta. Siellä pelaaminen antaa ekstramotivaatiota. Meidän on kuitenkin parannettava mentaliteettiamme vierasotteluissa, Lod viittasi varsin heikkoihin tuloksiin vieraskentiltä.

Sporting on napannut kolmesta vierasottelusta vain yhden tasapelipisteen. Se tapahtui sarjakauden avauskierroksella Madridin esikaupunkialueella Alcorcónia vastaan. Sen jälkeen Sporting on hävinnyt vieraskentillä Deportivolle ja Osasunalle.

Huuhkajien edustaminen on Lodille suuri kunnia.

– Maani edustaminen on minulle iso kunnia. Maajoukkueessa pelaaminen on intohimoni. Tosin toivon aina, etteivät maaottelut ole päällekkäin Sportingin otteluiden kanssa, Lod paljasti.

Sporting on Segundassa parhaillaan seitsemännellä sijalla kahden pisteen päässä playoff-paikasta. Kaksi ensimmäistä nousevat suoraan ja seuraavat neljä pelaavat keskenään playoffit viimeisestä nousijan paikasta.