Monet muistavat, miten Marcos Llorente iski kaksi maalia vajaa vuosi sitten Liverpoolin verkkoon Mestarien liigan neljännesvälierien toisen osan jatkoajalla.

Osumat pudottivat Liverpoolin ja Atlético eteni kuin etenikin puolivälierävaiheeseen. Muutama päivä sen jälkeen sarjat laitettiin tauolle koronaviruspandemian seurauksena.

Viime kautta jatkettiin kesällä. Koronatauon aikana Llorente oli vaihtanut pelipaikkaansa puolustavasta keskikenttäpelaajasta hyökkäävämpään rooliin. Llorente on sittemmin nähty muun muassa kärjessä, hyökkäävänä keskikenttäpelaajana ja laitahyökkääjänä.

Tällä kaudella Llorente on loistanut uudessa roolissaan ja on ollut yksi La Ligan parhaista pelaajista.

Madridilaislehti Marca kuvailee Llorentea nykyhetken parhaaksi espanjalaispelaajaksi. Lehden väite ei ole kaukana totuudesta – niin suuren muutoksen Llorente on tehnyt alle vuoden aikana.

Tällä kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien Llorente on pelannut 28 ottelua, joissa on syntynyt jopa yhdeksän maalia ja kahdeksan maalisyöttöä. Llorente on Atléticon toiseksi paras maalintekijä tällä kaudella. Vain Luis Suárez on tehnyt enemmän maaleja.

Siinä sivussa huippuvireinen Llorente on noussut Espanjan A-maajoukkueeseenkin ja jos nykyvire jatkuu, ei Llorenten avauskokoonpanon paikka EM-lopputurnauksessa ole mikään mahdottomuus – päinvastoin.