Barcelonan valmentajanvaihdoksesta on mediassa spekuloitu jo pitkään, mutta ei ehtinyt Barca asialle ensimmäisenä. Kärsimättömin seura oli tällä kaudella Levante, joka ilmoitti myöhään sunnuntaina La Liga -kauden 2021-2022 ensimmäisistä valmentajan potkuista.

Levante päätti osoittaa valmentajalleen Paco Lópezille ovea. López aloitti työt Levanten edustusjoukkueen päävalmentajana maaliskuussa 2018, joten hän oli erottamishetkellään La Ligan nykyvalmentajista kolmanneksi pitkäikäisin tehtävässään. Pidempään samassa seurassa ovat työskennelleet vain liki kymmenen vuotta Atlético Madridia valmentanut Diego Simeone sekä vajaat viisi ja puoli vuotta Cádizia valmentanut Álvaro Cervera.

54-vuotiaalla Paco Lópezilla on Levanten kanssa pidempääkin historiaa, sillä hän pelasi seurassa kaudella 1994-1995 Espanjan kolmannella sarjatasolla. Hän palasi Levanteen vuonna 2017 saatuaan vastuulleen neljännellä sarjatasolla pelanneen seuran kakkosjoukkueen, mutta vielä saman kauden aikana López sai ylennyksen seuran edustusjoukkueeseen ja pääsarjaan.

Levante onnistui säilyttämään sarjapaikkansa kaikilla Lópezin neljänä sarjakeväänä. Hän on valmentaja, jonka alaisuudessa Levante on voittanut eniten otteluita La Ligassa. Lisäksi López on 147 ottelullaan Levanten koko seurahistorian eniten otteluita valmentanut valmentaja. Paco López luotsasi Levanten viime kaudella myös Copa del Reyn välieriin, ensi kertaa Levante UD:n historiassa.

Levante UD

@LevanteUD
Paco López deja de ser entrenador del #LevanteUD

Gracias por todo, Paco.

ℹ 1909.es/cu87S

Muita seuroja Paco López ei ole pääsarjatasolla valmentanut. Uusi kausi alkoi kuitenkin nihkeästi, sillä kahdeksasta ottelustaan Levante on hävinnyt puolet ja pelannut puolet tasan. Sen lisäksi vain Getafe on yhä ilman voittoa sarjassa. Levante majailee tällä hetkellä putoamisviivan alapuolella kolmanneksi viimeisenä.

Levanten alakulo alkoi jo viime keväänä, sillä se jäi voitoitta edelliskauden kahdeksassa viime ottelussaan. Joukkueen voitoton putki on siis nyt jo 16 pelin mittainen. Sekin on seurahistoriaa: Levanten pisin voitoton putki pääsarjatasolla. Paco Lópezin viimeiseksi otteluksi Levanten valmentajana jäi lauantaina vieraissa kärsitty 0-1-tappio Mallorcaa vastaan.

Seuraajaa Paco Lópezille ei ole vielä nimetty, eikä AS osaa esittää sellaisesta arvailujakaan.