Barcelonan derby kerää lauantaina huiman katsojapiikin – syynä ei ole kuitenkaan Lionel Messi, vaan Messiäkin suurempi ilmiö nimeltä Wu Lei

© Kuva: Getty Images

Lionel Messin edustama FC Barcelona kohtaa lauantaina Espanyolin Barcelonan derbyssä. Miljoonat ihmiset seuraavat Kiinassa ottelua toivoen, että maan jalkapallosankari Wu Lei pääsisi kentälle.

Tammikuussa Kiinan pääsarjasta Espanyoliin siirtynyt Lei on kansallissankari Kiinassa. Miehen saapuminen Espanyoliin on tuonut seuralle ennennäkemättömän huomion. Pelkästään sosiaalisessa mediassa Espanyol on saanut Lein myötä yli miljoona uutta seuraajaa.

Lei, 27, on Kiinassa ilmiö. Mies on voittanut urallaan viisi kertaa Kiinan Superliigan maalikuninkaan palkinnon. Lisää Lein vaikutuksesta koko La Ligaan kertoo se, että miehen debyyttiä Espanyolin paidassa seurasi Kiinassa 40 miljoonaa ihmistä.

Sen lisäksi Lein Espanyol-paitoja on myyty kymmeniä tuhansia. Kun Lei teki avausmaalinsa Espnyolin paidassa, osuma sai 14 kertaa massiivisemman vastaanoton Kiinassa kuin Messin tekemä osuma keskimäärin.

Hauska yksityiskohta on myös se, että Lein suosikkipelaaja on Barcelona-kapteeni Messi. Lei pääsi jopa poseeraamaan Messin ja Manchester City -kärki Sergio Agüeron kanssa vuoden 2008 Pekingin olympialaisissa, kun Lei oli paikalla pallopoikana.

Barcelonan derby käynnistyy lauantaina kello 17.15 Suomen aikaa.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää