La Ligan hännänhuippuna käytännössä koko syksyn majaillut Leganés hyvästeli viimein jumbosijansa, sillä Leganés nappasi vihdoinkin kauden avausvoittonsa. Mallorca kaatui Butarquella maalein 1-0. Ottelu oli Mallorcan ensimmäinen vierailu Leganésin kotistadionilla La Ligassa.

Leganésin aiemmat yhdeksän peliä olivat tuottaneet kaksi tasapeliä (Valenciaa ja Athletic Bilbaota vastaan) ja seitsemän tappiota. Tappioista viisi oli tullut yhden ja yksi kahden maalin erolla. Vain Villarreal oli ryöpyttänyt Leganésia rumemmin, maalein 0-3.

Tänään sinnikäs puurastus palkittiin, kun Mallorca sai taipua. Leganésin maalin viimeisteli 31. minuutilla tanskalainen Martin Braithwaite.

Tapahtumaköyhä ottelu oli saada toisenkin maalin 89. minuutilla, kun Leganés karkasi nopeaan vastahyökkäykseen. Mallorca-vahti Manolo Reina torjui Javi Erason yrityksen, ja Braithwaite sätti pelitoveriaan siitä, kun tämä ei syöttänyt palloa hänelle.

Butarquen kotiyleisö oli saanut juhlia voittoa edellisen kerran 4. heinäkuuta, joten oli jo korkea aikakin, että odotus palkittiin. Leganésia valmensi ottelussa väliaikaisvalmentaja Luis Cembranos.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Descanso en Butarque 1-0.

Última victoria del Leganés en casa: 1-0 al Valladolid el 4 de abril (tres empates y seis derrotas desde entonces).

La Ligan uusi sarjajumbo on Espanyol, joka on saanut Leganésin tavoin kokoon viisi sarjapistettä. Espanyolin maaliero on kuitenkin huonompi.