Manchester Cityn toppari Aymeric Laporte sanoo, että hän ei vaihtanut vaihtanut edustusoikeuttaan Espanjaan vain näpäyttääkseen Ranskan päävalmentajaa Didier Deschampsia.

Laporte, 27, edusti nuorten maajoukkueissa synnyinmaataan Ranskaa, mutta hän pelaa tällä hetkellä La Rojan kanssa EM-kisoissa saatuaan viime kuussa Espanjan kansalaisuuden.

Baskitaustaa omaava Laporte ei ikinä debytoinut Ranskan A-maajoukkueessa, mitä hän ihmetteli itse julkisesti useaan otteeseen. Hän kertoi Marcalle, että tarttui tilaisuuteen, kun Espanjan päävalmentaja Luis Enrique tiedusteli hänen halukkuuttaan vaihtaa maajoukkuetta.

– Se on pitkä tarina. Hän soitti minulle ja sanoi, että on kiinnostunut minusta. Hän halusi tietää, kiinnostaako minua pelata EM-kisoissa. Hän sanoi minulle, että voisin hyvin mahdollisesti pelata Espanjan kanssa, ja minä olin iloinen.

Laporte osasi odottaa, että hänen päätöksensä ei miellytä kaikkia.

– Sellainen vaivaa jatkuvasti. Ikinä ei voi olla kaikille mieliksi. Se on arkaluontoinen aihe, mutta minun on loppujen lopuksi tehtävä se valinta, jonka itse uskon olevan oikea.

Laporten perhe oli sujut hänen päätöksensä kanssa.

– Keskustelin siitä perheeni kanssa. Kerroin heille aikomukseni ja he ymmärsivät sen. He näkivät sen tavallaan todella selkeästi. Sillä ei ole mitään tekemistä Ranskan kanssa, mitä Espanja on antanut minulle läpi urani.