Noin neljä päivää sitten bulgarialainen jalkapallolegenda Hristo Stoitškov suomi Barcelonan seurapresidenttiä Joan Laportaa valehtelusta. Stoitškovin mukaan tämän ei olisi pitänyt luvata maaliskuun puheenjohtajavaalissa, että Lionel Messi jäisi joukkueeseen. Messi siirtyi Paris Saint-Germainiin 10. elokuuta.

Maanantaina Barça järjesti Laportalle suoran lehdistötilaisuuden, jossa hän valotti seuran talousahdingon syitä. Barcelonalaissyntyinen lakimies ja poliitikko ymmärsi entisen seurapomon, Josep Maria Bartomeun, aiheuttamien haittojen vakavuuden vasta astuttuaan virkaansa.

Ongelmista huolimatta Laporta ei ole luovuttamassa. Hän katsoo tulevia kausia toiveikkain silmin ja uskoo, että Barcelona on liian suuri kaatumaan:

– Etsimme ratkaisuja. Tilanne on dramaattinen, mutta meillä on hyviä uutisia. Meidän luotettavuuteen ja kokemukseen sekä Barcelonan omistamiin varoihin perustuvan strategisen suunnitelmamme ansiosta asiaintila on väliaikainen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

FC Barcelona

@FCBarcelona
❝We are not going to change the model of this Club — the members will always be in charge.❞

— President @JoanLaportaFCB

Oman hallintokautensa aikana Bartomeu heitti sellaisenkin ajatuksen ilmoille, että Barcelona joutuisi kenties ratkaisemaan pulmansa ulkopuolisen omistajan avulla, eli tässä hypoteettisessa tilanteessa seuran jäsenet luovuttaisivat päätäntävallan miljardööriomistajalle.

Laportan mielestä ajatus on järkeä vailla ja kynnys sen toteuttamiseen liian korkealla.

– Emme muuta seuran toimintamallia. Jäsenet tulevat aina olemaan johdossa.

Laporta toisti katsoneensa Barcelonan eilisen sarja-avauksen Real Sociedadia vastaan. Barcelona voitti ottelun kotonaan 4–2.

– Olen vakuuttunut, että päätökset, jotka pitäisi tehdä, on tehty. Tämä pätee Leo [Messin] tapaukseen. Siinä oli kyse surullisesta mutta pakollisesta päätöksestä.

Lue myös: Barca-pomolle ärhäköitä viestejä Camp Noulla – ”Messi Pariisissa, sinä Ibizalla”

– Jos pysymme yhtenäisinä, uudesta aikakaudesta tulee erittäin menestyksekäs, korosti Laporta.

– Pelaajat ovat sitoutuneita niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. He ovat hyvin motivoituneita.

Laporta palasi vielä Messin tilanteeseen. Hän ei kanna tälle mitään kaunaa.

– Olemme ikuisesti kiitollisia Messille. Se on ollut rakkaustarina ja suhde, joka on kestänyt monta vuotta ja ollut erittäin onnistunut, mutta valitettavasti se on tullut päätökseensä.

– Messin näkeminen PSG:ssä herätti minussa ristiriitaisia tunteita. Olisin mieluummin nähnyt hänet Barcelonassa, mutta seura menee kaikkien edelle.

Muokattu 16.8. klo 19.46: Ensimmäiseen kappaleeseen lisätty maininta Lionel Messin siirrosta PSG:hen.