Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta myöntää, että seuran taloustilanne on huonompi kuin hän alunperin ajatteli.

Laportasta, 58, tuli toista kertaa Barcelonan puheenjohtaja viime maaliskuussa, kun hän korvasi tehtävästä eronneen Josep Maria Bartomeun. Hän kertoi La Vanguardian haastattelussa, että osasi odottaa haasteita, mutta niiden laajuus yllätti hänet.

– Seura on huonommassa tilanteessa kuin ajattelin ja minä odotin vaikeaa tilannetta.

– Tietyt sopimukset rajoittavat meitä suuresti. Tiettyjä asioita on selitettävä, enkä sulje pois mitään toimenpiteitä, sanoi Laporta viitaten edellisen seurajohdon tekemiin päätöksiin.

[readmore from=Barcelona]

– Kaikki selitetään, koska muuten me olisimme avunantajia. Samojen ihmisten nimet esiintyvät jokaisessa sopimuksessa.

Barcelonalla on koko jalkapalloilevan maailman suurimmat palkkakulut, mikä on yksi iso syy seuran ahdinkoon. Laportan mukaan sama ei voi jatkua.

– Meillä on joukkue, jolla on vanhentuneita sopimuksia, ja meidän on pakko tehdä jotain.

– Nykyisiä sopimuksia voidaan muuttaa tai järjestellä uudelleen, ja sitten on äärimmäisiä toimenpiteitä, joita me haluaisimme välttää. Mitään ei ole suljettu pois Barcelonan edun puolesta.

– Palkoista ja amortisoinneista tulee 650 miljoonan euron summa, joka on enemmän kuin seuran tulot. Nämä palkat eivät sovellu tähän päivään.

Barcelona odottaa yhä vastausta kapteeniltaan ja palkkakuninkaaltaan Lionel Messiltä, jolle on tarjottu uutta sopimusta. Hänen nykyinen diilinsä päättyy jo kymmenen päivän päästä, jolloin hän voi halutessaan siirtyä toiseen seuraan ilman siirtokorvausta.

– Haluaisin Messin vastaavan myöntävästi niin pian kuin mahdollista. Se auttaisi meitä kaikin tavoin, kommentoi Laporta.

– Me käymme keskustelua joka päivä. Hän on innoissaan ja minä olen kiitollinen siitä, että hän on osoittanut halukkuutta jäädä tänne.

Messi on parhaillaan Argentiinan A-maajoukkueen mukana pelaamassa Copa Américassa, joka päättyy 10. heinäkuuta.