Barcelonassa järjestetään puheenjohtajavaalit 24. tammikuuta.

Barcelonan edellinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu erosi tehtävistään lokakuun lopussa, joten seura on ollut yli kaksi kuukautta ilman oikeaa puheenjohtajaa.

Carles Tusquets on toiminut väliaikaisena puheenjohtajana, mutta Tusquetsilla ei ole ollut sen suurempaa päätäntävaltaa seuraa koskevissa asioissa.

Barcelonan puheenjohtajavaaleissa on yhdeksän ehdokasta, joista Joan Laportaa ja Víctor Fontia pidetään suurimpina ennakkosuosikkeina.

Jotkut ehdokkaat haluavat siirtää vaalipäivää koronaviruspandemian aiheuttamien haasteiden vuoksi. Laportan mielestä siihen ei ole mitään syytä.

– Seura ei voi olla enää pidempään ilman puheenjohtajaa tai seurajohtoa. Seuran on saatava välittömästi joku johtamaan taloudellisen tilanteen parantamista. Tämä tilanne ei voi jatkua päivääkään pidempään. Vaalit on järjestettävä 24. tammikuuta. Ei ole olemassa ainuttakaan järkevää syytä vaalipäivän siirtämiselle, Laporta totesi.

– Meillä on samat ongelmat kuin kaikilla muillakin. Tiedän, että jotkut entiset seurajohdon jäsenet yrittävät saada vaalipäivää muutettua. Sen muuttaminen olisi epäreilua ja saattaisi muuttaa vaalitulosta.

Lähde: MARCA