Real Betis räväytti siirtomarkkinoilla, vei huippulupauksen Ajaxin nenän edestä – ”Mitkä onnelliset kasvot”

© Kuva: Getty Images

Huippulupaava Diego Lainez on ollut merkitty mies myös useiden todellisten suurseurojen papereissa, mutta vielä vuoden ensimmäisinä päivinä miehen uskottiin päätyvän Amsterdamin Ajaxiin. Toisin kuitenkin kävi.

Mediatiedot olivat kertoneet Ajaxin tehneen Lainezista meksikolaiselle Club Américalle 12 miljoonan euron tarjouksen, mutta Real Betis pisti paremmaksi, ja löi pöytään 14 miljoonaa. Kaupat tuli, ja torstaina Betis tiedotti solmineensa 18-vuotiaan taiturin kanssa 5,5 vuoden sopimuksen.

Lainez saapui Sevillaan sunnuntaina, ja Betis julkaisi miehen ensihetkistä Espanjassa koostevideon saatetekstillä ”mitkä onnelliset kasvot”.

Siirtosumma teki Lainezista Betisin seurahistorian kolmanneksi kalleimman pelaajan. Kalliimpia ovat olleet vain Denilson (31,5 milj. € kaudella 1998-1999) sekä viime kesänä värvätty William Carvalho (20 milj. €). Meksikolaisten keskinäisessä vertailussa menee vielä paremmin, sillä Lainezista maksettu summa on suurin, mitä on koskaan maksettu Eurooppaan siirtyneestä meksikolaispelaajasta.

Vaikka Lainezilla on ikää vasta 18, on hän jättänyt jo jälkensä meksikolaiseen jalkapalloiluun myös aikuisten tasolla. A-maajoukkuedebyyttinsä hän teki syyskuussa pelatuissa harjoitusmaaotteluissa. Hän oli myös avauksessa kaikissa Club Américan pudotuspeleissä joukkueen voitettua Meksikon syyskauden mestaruuden. Kaikkiaan Lainez on pelannut 39 pääsarjaottelua, joissa hän on tehnyt viisi maalia.

Nuorukaisen päätä ei varsinaisesti huimaa, sillä jo vuonna 2017 Lainez vertasi Marcan haastattelussa itseään sellaiseen kaveriin kuin Lionel Messi. Yhdistäviä tekijöitä pelaajilla joka tapauksessa on, sillä molemmat ovat pienikokoisia – Lainez 167cm ja Messi 170cm – ja vasenjalkaisia. Myös Lainezin vahvuudet ovat haastoissa, harhautuksissa ja nopeissa spurteissa.

Ainakin ESPN:n kolumnisti Tom Marshall uskoo, että Lainezilla on hyvät mahdollisuudet onnistua La Ligassa. Real Betisissä hän saa nuoriin lahjakkuuksiin uskovan ja hyökkäyspelin nimiin vannovan koutsin Quique Sétienin, joukkueessa on useita muitakin nuoria, vahvasti eteenpäin menossa olevia pelaajia ja konkariosastolla on tutorina Lainezin maanmies, Meksikon maajoukkuekapteeni Andrés Guardado.

Vielä sunnuntaiseen Real Madrid -otteluun Lainez ei ehtinyt mukaan, sillä lääkärintarkastuksessa hän kävi vasta maanantaina. Joka tapauksessa nuoren miehen debyytti lienee edessä jo aivan lähiaikoina, ja nimi kannattaa painaa mieleen. Laitahyökkääjän kohdalla puhutaan yhdestä Meksikon suurimmista tulevaisuuden lupauksista, mutta kuten Guardadokin huomauttaa: 18-vuotiaan pelaajan kohdalla on muistettava olla kärsivällinen.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää