Copen toimittajan Isaac Fouton Twitteriin postaaman tiedotteen mukaan La Liga suunnittelee palaavansa alkavalla kaudella kolmeen vaihtoon ja seitsemään vaihtopelaajaan, eli 18 pelaajan kokoonpanoihin. Fouto kuitenkin korostaa, että kyseessä ei ole vielä virallinen päätös.

Isaac Fouto

@isaacfouto
🚨Aún no es oficial pero volvemos a los 3 cambios y 7 suplentes (18 convocados) con en inicio de @LaLiga este fin de semana @partidazocope @tjcope @iusport ✍️

AS kertookin omassa jutussaan, että Espanjan jalkapalloliiton esityksestä keskustellaan vielä. Voikin olla, että La Ligassa ja Segundassa päädytään erilaisiin käytäntöihin.

Kesällä koronatauon jälkeen joukkueet saivat käyttää otteluissa viisi vaihtoa pienentääkseen pelaajien fyysistä rasitusta ja estääkseen loukkaantumisia. Heinäkuussa uutisoitiin siitä, miten UEFA olisi näyttänyt vihreää valoa sille, että myös alkavalla kaudella käytetään viittä vaihtoa. Nyt on kuitenkin mahdollista, että Espanjan jalkapalloliitto ja La Liga päätyvät erilaiseen ratkaisuun.

AS:n mukaan La Ligan esitys vain kolmesta vaihdosta ja 18 pelaajasta kokoonpanossa saa kannatusta Segundan seuroilta, mutta enemmistö pääsarjaseuroista haluaa pitää kiinni viidestä vaihdosta ja 23 pelaajan kokoonpanosta. Segundassa kannatetaan kapeampaa vaihtopenkkiä ennen kaikkea taloudellisista syistä.

AS kertoo, että 20 La Liga -seuraa haluaa, että vaihto- ja kokoonpanosäännöistä äänestetään erikseen La Ligan ja Segundan seurojen osalta. Mikäli asiasta on yhteinen äänestys, saattaa kolmen vaihdon sääntö voittaa, sillä Segundassa on kaksi seuraa enemmän (22).

Viiden vaihdon sääntöä käytetään tällä kaudella muissa suurissa liigoissa Valioliigaa lukuun ottamatta. Valioliiga päätti elokuussa palata kolmen vaihdon sääntöön, sillä viiden vaihdon katsottiin hyödyttävän etenkin suuria seuroja.

Myös Espanjan pelaajayhdistys AFE:n tiedetään kannattavan viiden vaihdon sääntöä.

Uusi La Liga -kausi käynnistyy perjantaina.