UEFA vahvisti tänään tiistaina, että jalkapallon EM-kisat ja Copa América ovat kumpikin jouduttu siirtämään vuodella eteenpäin koronaviruspandemian takia.

La Liga on parhaillaan muiden Euroopan huippusarjojen kanssa tauolla koronaviruskriisin seurauksena. Kukaan ei tiedä, kuinka kauan tauko tulee lopulta kestämään. Maajoukkueturnausten siirtäminen luo kuitenkin toivoa siitä, että kauden loput ottelut saatettaisiin saada pelatuksi kesän aikana.

La Liga ei vielä ole vahvistanut, milloin seurojen on määrä aloittaa viralliset neuvottelut kauden jatkamismahdollisuuksista ja -tavoista. Vaihtoehtoja on useita, eikä mikään niistä toteudu vaivatta.

Jos koronavirusta ei saada selätettyä tarpeeksi aikaisin, koko kausi saatetaan pahimmassa tapauksessa mitätöidä. La Liga -seurojen arvioidaan kuitenkin menettävän tällaisessa tapauksessa peräti 700 miljoonaa euroa.

La Ligan presidentti Javier Tebas rauhoitteli pelkoja kauden mitätöimisestä Copen haastattelussa viime viikonloppuna.

– Olen vakuuttunut, että tulemme saamaan kauden päätökseen. Työskentelemme muiden sarjojen kanssa saadaksemme päivämäärät täsmäämään, Tebas kertoi.

Tebasin lisäksi suurin osa La Ligan pelaajista on myös sitä mieltä, että kausi pitäisi saada pelata loppuun kiristetystä otteluaikataulusta huolimatta. La Liga -kautta on pelaamatta vielä 11 ottelukierrosta.

Copen mukaan La Ligan ultimaattinen tavoite on se, että kaikki jäljellä olevat ottelut pelataan – Segunda ja nousukarsinnat mukaan lukien. Pelit saatettaisiin kuitenkin pelata tyhjille katsomoille.

Kaikki Euroopan huippusarjat kamppailevat tällä hetkellä samanlaisten ongelmien kanssa. Englannin Valioliiga aloittaa neuvottelunsa torstaina, ja La Ligan uskotaan tekevän samoin tulevien päivien aikana.

Laliiga.com seuraa tilanteen kehittymistä ja tiedottaa, kun kauden jatkamisesta on tarjolla lisätietoa.