La Ligan kymmenes kierros potkaistaan käyntiin perjantai-iltana Castellónin välittömässä läheisyydessä, kun Villarreal isännöi Alavésia Cerámicalla.

Kierros on siitä kummallinen, että niin Barcelona kuin Real Madrid lepäävät tämän viikonlopun ja pelaavat seuraavan kerran vasta viikon kuluttua. Kauden ensimmäinen el Clásico oli määrä pelata lauantaina, mutta ottelu siirrettiin joulukuulle Barcelonassa sijaitsevien levottomuuksien, mielenosoituksien ja väkivaltaisuuksien vuoksi.

Vaikka Barcelona ja Real Madrid eivät pelaakaan tänä viikonloppuna, sisältää kymmenes kierros useamman mielenkiintoisen ottelun.

Onnistuuko loistavasti kautensa aloittanut sarjanousija Granada jatkamaan voittojen tiellä, kun lähtökohtiin nähden surkeasti alkukauden pelannut Betis vierailee Los Cármenesilla?

Lauantai-iltana Atlético isännöi Athleticia Metropolitanolla. Ottelusta on helppo ennustaa vähämaalista, sillä kummatkin ovat tehneet yhdeksän kierroksen aikana vain kahdeksan maalia. Maalinteko-ongelmat ovat kuvastaneet Atléticon alkukautta, mutta myös Athletic on kärsinyt surkeasta viimeistelyprosentista. Lauantaina kaksi sarjan parasta puolustusta iskee yhteen. Atlético ja Athletic ovat päästäneet kuluneen kauden aikana vain viisi maalia La Ligassa.

Sunnuntai-iltana Getafe vierailee Sevillan isännöitävänä Pizjuánilla. Kummatkin urakoivat torstaina Eurooppa-liigassa, Sevilla menestyksekkäästi ja Getafe ei niin menestyksekkäästi. Sevilla palasi voittojen tielle La Ligassa viime viikonloppuna Levanten kustannuksella, mutta sunnuntaina vastus on astetta haastavampi. Getafe on parantanut peliesityksiään viimeisen kuukauden aikana ja on hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan vain kerran ja sekin oli sarjaa johtavalle Barcelonalle.

La Ligan kymmenes kierros

25.10.

22.00 Villarreal-Alavés

26.10.

17.00 Leganés-Mallorca
19.30 Valladolid-Eibar
22.00 Atlético-Athletic

27.10.

13.00 Celta-Real Sociedad
15.00 Granada-Betis
17.00 Levante-Espanyol
19.30 Sevilla-Getafe
22.00 Osasuna-Valencia