La Liga julkaisi maanantaina pääsarjassa pelaavien seurojen palkkabudjetit alkaneelle kaudelle.

Barcelonalla on käytössään suurin palkkabudjetti. Barcelonalla on alkaneella kaudella peräti 671 miljoonan euron palkkabudjetti. Real Madridilla on 30 miljoonaa euroa vähemmän 641 miljoonalla eurollaan.

Kahden suurimman jälkeen luvassa on valtava pudotus, sillä Atléticon palkkabudjetti on 348 miljoonaa euroa, eli noin puolet pienempi kuin Barcelonan vastaava. Kuvaavaa Barcelonan ja Real Madridin taloudellisesta ylivoimasta on se, että Atlético on palkkabudjetillaan lähempänä sarjan pienimmän budjetin Mallorcaa kuin Barcelonaa. Sarjanousija Mallorcan palkkabudjetti on 29 miljoonaa euroa.

Eurooppa-liigaa alkaneella kaudella pelaavalla Sevillalla on käytössään 185 miljoonan euron palkkabudjetti. Valencialla on sen sijaan käytössään 170 miljoonaa euroa.

Huomionarvoinen fakta on se, että Barcelonan ja Real Madridin omat palkkabudjetit (671 miljoonaa euroa ja 641 miljoonaa euroa) ovat suurempia kuin Real Sociedadin, Espanyolin, Celtan, Getafen, Levanten, Leganésin, Alavésin, Eibarin, Osasunan, Granadan, Valladolidin ja Mallorcan yhteinen budjetti (603 miljoonaa euroa).