La Ligan neljäs kierros potkaistaan käyntiin perjantai-iltana Son Moixilla, kun Mallorca isännöi Athleticia illan ainoassa ottelussa.

Neljäs kierros sisältää useamman mielenkiintoisen ottelun, mutta suurin kiinnostus kohdistuu luonnollisesti lauantai-iltaan ja Barcelonan ja Valencian väliseen huippuotteluun.

Muutamaa tuntia aiemmin Real Sociedad isännöi Atléticoa San Sebastiánissa. Sarjakärki Atlético on aloittanut La Ligan puhtaalla pelillä voitettuaan kaikki kolme otteluaan. Nyt haaste on kuitenkin kova, sillä Anoeta on osoittautunut vaikeaksi paikaksi Diego Simeonen miehistölle.

Real Sociedad on aloittanut kauden kaksijakoisesti. Kausi lähti käyntiin 1-1 -tasapelillä Mestallalla, kun vieraat tasoittivat ottelun Valenciaa vastaan lisäajan 11. minuutilla. Sen jälkeen baskit hakivat rutiinilla vierasvoiton Mallorcasta, mutta ennen maajoukkuetaukoa pelattu baskiderby Athleticia vastaan sujui surkeasti ja Imanol Alguacilin miehistö palasi San Sebastiániin mukanaan 0-2 -tappio.

Atlético saapuu Anoetalle todennäköisesti ilman Álvaro Morataa. Pienoisesta polvivammasta kärsivä kärki palannee kokoonpanoon ensi viikon Juventus-otteluun.

Lauantai-ilta huipentuu Camp Noulle. Siipirikkoinen Barcelona kohtaa draaman keskellä olevan Valencian, joten lähtökohdat ovat vähintään mielenkiintoiset. Barcelona ja Valencia ovat aloittaneet kauden heikosti. Kummatkin ovat kolmen pelatun kierroksen jälkeen neljässä pisteessä sarjan keskikastissa, vaikka lähtökohtaisesti kummankin pitäisi olla etenkin otteluohjelma huomioiden kärkisijoilla.

Viime kaudella Barcelona ja Valencia kohtasivat kolmesti. Sarjakohtaamiset päättyivät tasapeliin ja Copan finaali Valencian 2-1 -voittoon. Kuva: Getty

Luis Suárez saattaa olla Barcelonan kokoonpanossa lauantaina. Kärki harjoitteli torstaina joukkueen kanssa, mutta uruguaylainen ei välttämättä ehdi kuntoutua avauskokoonpanoon. Leo Messi ja Ousmane Dembélé ovat varmuudella sivussa.

Messi on Barcelonalle luonnollisesti valtava poissaolo, mutta se ei helpota sen suuremmin Valenciaa. Valencian omistaja Peter Lim antoi keskiviikkona Marcelinolle potkut joukkueen peräsimestä ja nimesi Albert Celadesin Valencian uudeksi päävalmentajaksi. Valencian pelaajat ovat julkisesti kertoneet olevansa Limin päätöstä vastaan. Celades saapuu siten hyvin vaikeaan tilanteeseen ja kun ensimmäisenä vastustajana on Barcelona, lienee mahdotonta odottaa hyvää lopputulosta.

Pallonhallintaan luottava Celades ei ehdi tuomaan uusia tapoja sisään joukkueeseen muutamassa päivässä ja Valencia lähtee haastamaan Barcelonan hyvin todennäköisesti Marcelinon alaisuudesta tutulla 4-4-2 -formaatiolla. Carlos Soler ja pitkäaikaisloukkaantunut Cristiano Piccini seuraavat ottelua Valencian käsistä.

La Ligan neljäs kierros

Perjantai 13.09.

22.00 Mallorca-Athletic

Lauantai 14.09.

14.00 Real Madrid-Levante
17.00 Leganés-Villarreal
19.30 Real Sociedad-Atlético
22.00 Barcelona-Valencia

Sunnuntai 15.09.

13.00 Eibar-Espanyol
15.00 Alavés-Sevilla
17.00 Celta-Granada
19.30 Valladolid-Osasuna
22.00 Betis-Getafe