La Ligan kierrosennakko: Tulinen Sevillan derby viikonlopun kohokohtana

© Kuva: Getty Images

La Ligan 32. kierros potkaistaan käyntiin lauantaina Barcelonassa. Espanyol isännöi Alavésia, joka taistelee paikasta europeleihin ensi kaudeksi.

Kierroksen suurin kohokohta on kuitenkin El derbi sevillano. Sevilla isännöi Betisiä kaupungin derbyssä Pizjuánilla lauantai-iltana. Betis vei elokuun lopussa kauden ensimmäisen derbyn nimiinsä Joaquínin loppuhetkien voittomaalilla luvuin 1-0.

Lauantai-illan derbyssä on valtavat panokset. Sevilla taistelee paikasta Mestarien liigaan. Joaquín Caparrósin miehistö on pisteen päässä neljännellä sijalla olevasta Getafesta, joka on parhaillaan menossa kohti Mestarien liigaa.

Betis on sen sijaan käytännössä pakkovoiton edessä, jos seura haluaa jatkaa taisteluaan eurosijoista. Quique Setiénin työpaikka ei ole varma ensi kaudeksi, jos Betis ei kykene selviytymään europeleihin, joten Betisillä on kenties Sevillaakin suuremmat panokset pelissä.

Betis saattaa joutua Pizjuánille ilman ehdotonta avainpelaajaansa. Sergio Canalesin pelikunto on nimittäin epävarma. Canales ei osallistunut joukkueharjoituksiin perjantainakaan. Setién ei kuitenkaan sulje täysin pois Canalesin osallistumista derbyyn.

– Se nähdään lauantaina. Canalesin pelikunnon määrää hänen jalkansa. Pitää kuitenkin paikkansa, että hänen osallistuminen on hyvin epävarmaa, Setién totesi.

Sevillaan hiljattain palannut legendaarinen urheilutoimenjohtaja tietää loistavasti, millaisia derbyt ovat.

– Olisi absurdia sanoa, että pelissä on vain kolme pistettä. Se ei pidä paikkaansa. Derby on ottelu, jossa 11 pelaajaa pelaavat 100 000 kannattajan sydämillä. Pelaamme tunteella ja rakkaudella tätä seuraa kohtaan.

La Ligan 32. kierros

Lauantai 13.04.
12.00 Espanyol-Alavés
17.15 Huesca-Barcelona
19.30 Atlético-Celta
21.45 Sevilla-Betis

Sunnuntai 14.04.
13.00 Valladolid-Getafe
15.00 Athletic-Rayo
17.15 Real Sociedad-Eibar
19.30 Girona-Villarreal
21.45 Valencia-Levante

Maanantai 15.04.
22.00 Leganés-Real Madrid

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää