La Ligan 29. kierros potkaistaan käyntiin perjantai-iltana Kataloniassa. Girona isännöi Athleticia Montilivilla mielenkiintoisessa kohtaamisessa.

Kierrokselle mahtuu kaksi jännittävää derbyä. Barcelona isännöi Espanyolia Camp Noulla. Getafe isännöi sen sijaan Leganésia Etelä-Madridin derbyssä. Sunnuntaina Pizjuán todistaa Sevillan ja Valencian välistä kamppailua, jossa on pelissä mahdollisuudet Mestarien liigaan.

Barcelona matkalla kohti mestaruutta – onnistuuko Espanyol horjuttamaan sarjakärkeä?

Kauden toinen Barcelonan derby pelataan lauantaina. Barcelona johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla Atléticoon ja on käytännössä sarjamestari, ellei suuria ihmeitä todisteta loppukauden aikana.

Espanyol on sen sijaan varsin turvallisesti keskikastissa. Putoamisviiva on jäänyt yhdeksän pisteen päähän. Barcelona voitti kauden ensimmäisen kaupungin derbyn joulukuussa Cornellálla maalein 4-0. Barcelona lähtee derbyyn luonnollisesti suursuosikkina, mutta kykeneekö Espanyol haastamaan sarjakärjen?

– Olemme valmistautuneet otteluun hyvin. Emme odota ihmeitä, kummallisia asioita tai harvinaisia tapahtumia, mutta odotamme pelaavamme vahvuuksillamme ja potentiaalillamme, Espanyolin Esteban Granero totesi Marcan haastattelussa.

– Derbyviikkona päivät kuluvat hitaasti, mutta meillä on paljon motivaatiota. Meillä on suuri vastuu harteillamme.

Getafe jatkaa taisteluaan paikasta Mestarien liigaan – luvassa kuuma derby

Getafen ja Leganésin väliset derbyt olivat käytännössä sukupuuttoon kuollut harvinaisuus ennen viime kautta. Toistensa suurimmat viholliset pelasivat jatkuvasti eri sarjatasoilla. Getafe pelasi 12 vuotta putkeen La Ligassa.

Samaan aikaan Leganés pelasi suurimmaksi osaksi kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Leganés nousi pääsarjaan samana keväänä, kun Getafe putosi ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan pääsarjasta Segundaan.

Kauden ensimmäinen Etelä-Madridin derby päättyi Butarquella 1-1 -tasapeliin. Getafe vei viime kaudella nimiinsä derbyt pistein 4-1.

Kummallakin seuralla on lauantaina suuret panokset. Getafe taistelee kynsin ja hampain paikasta Mestarien liigaan. Seura on sarjataulukossa neljännellä sijalla kaksi pistettä Alavésia edellä. Leganés on sen sijaan kahdeksan pisteen päässä putoamisviivan huonommasta puolesta ja tarvitsee loppukauden aikana enää muutaman voiton varmistaakseen jälleen sarjapaikkansa.

La Ligan 29. kierros

Perjantai 29.03.

22.00 Girona-Athletic

Lauantai 30.03.

14.00 Getafe-Leganés
17.15 Barcelona-Espanyol
19.30 Celta-Villarreal
21.45 Alavés-Atlético

Sunnuntai 31.03

13.00 Levante-Eibar
15.00 Rayo-Betis
17.15 Sevilla-Valencia
19.30 Valladolid-Real Sociedad
21.45 Real Madrid-Huesca