La Ligan 23. kierros pyörähtää käyntiin perjantai-iltana, kun Valladolid isännöi Villarrealia Zorrillalla.

Kierroksen suurin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti kauden kolmanteen Madridin derbyyn.

Atlético isännöi lauantaina Real Madridia Metropolitanolla. Atlético voitti Tallinnassa UEFA Supercupissa elokuussa Real Madridin ja syyskuun sarjaderby päättyi maalittomaan tasapeliin Bernabéulla.

Tälläkin kertaa lähtökohdat ovat tasaiset. Atlético on sarjassa toisena kaksi pistettä Real Madridia edellä, joka miehittää sarjataulukon kolmannen sijan. Kyseessä on monella tapaa tunteita herättävä derby, sillä Álvaro Morata debytoi Metropolitanolla nimenomaan entistä seuraansa vastaan ja Thibaut Courtois pelaa ensimmäisen derbynsä Real Madridin maalivahtina Atléticon kotikentällä.

Myös valmentajien puolella kaksi vanhaa tuttua kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa keskinäisessä ottelussa. Atléticon päävalmentaja Diego Simeone valmensi aikoinaan Real Madridin nykyistä päävalmentajaa Santiago Solaria San Lorenzossa.

– Tunnen hänet pitkän ajan takaa. Valmensin häntä San Lorenzossa. Hän oli johtajatyyppi ja meillä on luonnollisesti kaverisuhde keskenämme, koska olemme argentiinalaisia. Solari on osoittanut kykenevänsä valmentamaan Real Madridia, Simeone totesi ottelun alla.

– Kunnioitan Choloa (Simeone) valtavasti. Hän oli joukkuetoverini maajoukkueessa ja valmensi minua. Minulle oli hienoa jakaa pukukoppi hänen kanssaan urallani, Solari kertoi puolestaan lehdistölle.

Real Madrid pelasi Copan välierän avausosan Barcelonaa vastaan keskiviikkona ykkösmiehistöllään ja saapuu siten derbyyn hieman väsyneempänä. Atléticolta on alustavasti sivussa Koke ja Diego Costa. Isco lopetti sen sijaan Real Madridin puolelta perjantaiset harjoitukset kesken selkäkipujen vuoksi.

La Ligan 23. kierros

Perjantai 08.02
22.00 Valladolid-Villarreal

Lauantai 09.02
14.00 Getafe-Celta
17.15 Atlético-Real Madrid
19.30 Espanyol-Rayo
21.45 Girona-Huesca

Sunnuntai 10.02
13.00 Leganés-Betis
17.15 Valencia-Real Sociedad
19.30 Sevilla-Eibar
21.45 Athletic-Barcelona

Maanantai 11.02
22.00 Alavés-Levante