31-vuotias Toni Kroos ei ole pelannut kaudella 2021-2022 vielä otteluakaan. Kesällä ilmoitettiin, että saksalainen vuoden 2014 maailmanmestari tulee olemaan pitkään sivussa nivustyrän vuoksi. Nyt Kroosin häpyluuvaivat ovat kuitenkin hellittäneet sen verran, että keskikenttäpelaaja saattaa avata kautensa, kun Real Madrid kohtaa tiistaina Mestarien liigassa kilpailun ensikertalaisen Sheriff Tiraspolin.

Kesän EM-kisoihin maajoukkueuransa lopettanut Kroos antoi haastattelun saksaiselle Spoxille. Siinä hän paljastaa pelanneensa kipujen kanssa jo pidempään. Leikkauspöydälle Kroos ei kuitenkaan halunnut.

– Olen tyytyväinen, sillä treenasin tänään joukkueharjoituksissa kolmannen kerran peräkkäin täysin vailla kipuja, 6-7 kuukauden kipujen jälkeen, Kroos myhäili.

– En ole pelannut kolmeen kuukauteen. Viimeisin pelini oli 29. kesäkuuta EM-kisoissa, joten tietysti minun pitää ensin päästä rytmiin. Se ei kuitenkaan oikeastaan häiritse minua. Olen vain iloinen, että olemme vihdoin taas siinä pisteessä, että voimme puhua pelituntumasta.

Sitä Kroos ei vielä uskaltanut luvata, että hänet tiistaina Santiago Bernabéulla jo pelihommissakin nähtäisiin.

– Koen olevani valmis, ja luulen, että olen kokoonpanossa. Juttelen maanantaina Carlo Ancelottin kanssa ja analysoimme sitten, onko parasta, että saan peliaikaa, ja jos saan, niin kuinka paljon.

Kroos paljasti haastattelussa, että taistelu häpyluun kipuja vastaan on jatkunut jo kauan.

– Tiesin jo viiden, kuuden kuukauden ajan ennen toipilasaikaani, että jossain vaiheessa minun on puhallettava peli poikki. Minulla oli kipuja jo maaliskuussa ja tiesin, että häpyluussani on jotain vialla.

– Minulle oli kuitenkin vaikeaa lopettaa, koska minun piti pelata Mestarien liigan puolivälierät ja välierät ja sen jälkeen EM-kisat. Se ei käynyt päinsä. Silloin ajattelin, että lähden lomalle ja katson kolmen lomaviikon aikana, paraneeko tilanne levolla.

– Kun sitten palasin Madridiin harjoittelemaan, huomasin, ettei se ollut parantunut yhtään, ja minun oli pakko lopettaa. Se on vamma, josta pääsee eroon vain vaivoin tekemättä mitään.

Niinpä ratkaisuksi valittiin huolellinen ja harkittu fysioterapia.

[readmore from=Kroos-Toni]

– Olemme tehneet viime viikkojen aikana paljon töitä kuntosalille ja kokeilleet monia hoitomuotoja. Se ei ollut helppoa. Kolmen tai neljän viikon jälkeen minulla oli kaksi hyvää päivää, jolloin luulin jo toipuneeni vammasta. Sitten tulikin yhtäkkiä kaksi päivää, jotka olivat yhtä huonoja kuin kuusi kuukautta aiemmin.

– Henkisesti se ei ollut helppoa. Halusin vain yhtä: sitä, että kivut loppuvat.

– Leikkaus ei kuitenkaan ollut minulle vaihtoehto. Jos mahdollista, suosin aina konservatiivista hoitoa. Se otti toki aikansa, mutta tiesin sen, koska olin pelannut kuusi kuukautta särkylääkkeiden kanssa. Ja ottelujen välillä minulla oli aina kipuja.