Real Madrid ja Manchester City iskevät yhteen keskiviikkoiltana Bernabéulla Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa.

Real Madridin Toni Kroos ja Manchester Cityä valmentava Pep Guardiola tuntevat toisensa hyvin. Guardiola valmensi Kroosia aikoinaan yhden kauden ajan Bayern Münchenissa.

Kroos kehui Guardiolaa The Athleticille antamassaan haastattelussa. Saksalainen paljasti pitävänsä edelleen Guardiolan kanssa yhteyttä.

– Guardiolan suurin huolenaihe ja huomion keskipiste oli aina keskikenttä ja se, miten se toimii. Guardiolan pelitavn myötä ihmiset alkoivat seuraamaan jalkapalloa ja keskikenttäpelaajia täysin eri tavalla, Kroos totesi.

Guardiola halusi aikoinaan Kroosin solmivan jatkosopimuksen Bayernin kanssa. Kroos ei kuitenkaan allekirjoittanut jatkosopimusta, koska ei uskonut Guardiolan viettävän montaa vuotta seurassa.

– Rakastin hänen alaisuudessa pelaamista ja olisin tietenkin voinut tehdä jatkosopimuksen Bayernin kanssa. Mielestäni ei ole kuitenkaan oikein allekirjoittaa uutta sopimusta pelkästään valmentajan vuoksi. Guardiola halusi minun tekevän jatkosopimuksen, mutta mitä järkeä olisi ollut tehdä viiden vuoden mittaista sopimusta, jos hän olisi lähtenyt aiemmin, Kroos mietti.

– Guardiola lähti kaksi vuotta myöhemmin Cityyn ja olemme edelleen yhteydessä ja tulemme todella hyvin toimeen. En koskaan unohda häntä, koska opin niin paljon hänen alaisuudessaan.