Kerroimme maanantaina, että Real Madridin puheenjohtajana parin kuukauden ajan vuonna 2006 toiminut Fernando Martín oli joutunut tehohoitoon koronavirustartunnan vuoksi. Tuoreemmat uutiset ovat kuitenkin ilahduttavia, sillä nyt 72-vuotias Martín on päässyt pois tehohoidosta.

Martín vietiin madridilaisen sairaalan teho-osastolle maanantaina vakavassa tilassa. Hän on edelleen sairaalassa, mutta kohentuneen voinnin vuoksi nyt ”tavallisessa” sairaalahoidossa.

Kaksi päivää Martínin sairaalaan joutumista ennen toinen entinen Real Madridin puheenjohtaja Lorenzo Sanz menehtyi koronavirukseen.

Fernando Martínista tuli Real Madridin puheenjohtaja helmikuussa 2006, kun Florentino Pérez jätti pestinsä – palatakseen edelleen jatkuvaan puheenjohtajatoimeensa kesäkuussa 2009. Martínin puheenjohtajuus kesti vain kaksi kuukautta ennen kuin Ramón Calderón valittiin vaaleilla uudeksi puheenjohtajaksi.

Hyviä koronavirusuutisia on kantautunut myös Espanyolin leiristä. Barcelonalaisjoukkueen kiinalaishyökkääjä Wu Lei ilmoitti torstaina parantuneensa koronaviruksesta. Wu Lein virustartunnasta oli kerrottu edellisenä perjantaina.

Espanyol tiedotti 18. maaliskuuta, että kuusi sen edustusjoukkueen jäsentä oli sairastunut koronavirukseen. Nyt heistä viisi on parantunut virustaudista ja kuudennenkin edistyminen on hyvää, oireiden ollessa vain lieviä.

[readmore from=Koronavirus]

Koko kuusikko on tällä hetkellä kotihoidossa, noudattaen tiukasti Espanjan terveysministeriön 14 vuorokauden mittaisia karanteenimääräyksiä. Koko Espanjan laajuinen ulkonaliikkumiskielto koskee luonnollisesti koko Espanyolin joukkuetta.

Espanyol ei julkistanut sairastuneiden henkilöllisyyksiä, mutta nyt on tiedossa, että potilaista viisi oli jalkapalloilijoita ja yksi valmennusryhmän jäsen. Wu Lein ohella pelaajista tiedetään sairastuneen Leandro Cabreran ja Matías Vargasin.

Lähde: AS