Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales pitää La Ligan pelaajien koronatestaamista vastuuttomana ja epäisänmaallisena. Asiasta uutisoi ESPN verkkosivuillaan.

Mediatietojen mukaan La Liga hankki 500 koronavirustestiä ennen kuin maassa julistettiin hätätila viime lauantaina. Rubialesin mielestä testit olisi pitänyt varata muille ihmisille, joille virus on selvästi suurempi riski.

– Se vaikuttaa vastuuttomalta ja sopimattomalta, että kun on potilaita ja monien ihmisten henki on kyseessä, testejä käytetään pääsarjajoukkueissa, kun ihmiset tarvitsevat niitä, hän kommentoi.

– Hallituksemme on käskenyt meitä pysymään kotona, joten sillä ei ole merkitystä, onko sinulla virus vai ei. Tulos on jalkapalloilijalla sama. Jos testi on positiivinen eikä sinulla ole vakavia oireita, olet edelleen karanteenissa kotona. Se henkilö, jolla on vakavia oireita, tarvitsee testin. Jalkapalloilija ei tarvitse.

Espanyol on tuorein La Ligan seura, joka on tiedottanut koronavirustartunnoista. Kuusi edustusjoukkueen pelaajaa tai valmennustiimiin kuuluvaa henkilöä on sairastunut, mutta oireet ovat lieviä.

Espanjassa koronavirukseen on kuollut 535 ihmistä. Vahvistettuja tartuntoja on todettu liki 12 000.