Bert Konterman edusti pelaajaurallaan muun muassa Feyenoordia ja Glasgow Rangersia.

12 otteeseen Hollannin A-maajoukkueessakin esiintynyt Konterman paljasti Talkit Fitbawin haastattelussa kieltäytyneensä aikoinaan Real Madridin tarjouksesta.

Real Madrid oli hyvin kiinnostunut Kontermanista, ja teki Feyenoordille rahakkaan tarjouksen. Konterman kieltäytyi ja kertoi syyksi sen, ettei viitsinyt opiskella espanjan kieltä.

Real Madridin entinen päävalmentaja Leo Beenhakker valmensi Kontermania Feyenoordissa, kun espanjalaisseura otti yhteyttä kesällä 1999.

– Real Madrid tarjosi Feyenoordille 20 miljoonaa dollaria. Beenhakker oli valmentajani ja hän oli luotsannut Madridia kolme vuotta aiemmin. Hän tuli luokseni ja kertoi Real Madridin kiinnostuksesta. Luulin sitä vitsiksi, enkä uskonut häntä. Beenhakker kertoi, että haluaa minun jäävän, mutta ymmärtäisi, jos haluaisin siirtyä Real Madridiin, Konterman totesi.

– Uskoin aina siirtyväni Hollannista joko Saksaan tai Isoon-Britanniaan, koska puhuin loistavasti saksaa ja varsin hyvin englantia. Espanja aiheutti minussa pelkoa, koska olin hieman hermostunut ja jännittynyt mahdollisesta Madrid-siirrosta. Olin jännittynyt myös siitä, että minun olisi pitänyt opiskella espanjaa ja en mielestäni ollut valmis siihen. Myöhemmin urallani ymmärsin, kuinka tyhmää se oli, koska he olivat todella kiinnostuneita minusta.

Konterman kruunattiin urallaan niin Hollannin kuin Skotlanninkin mestariksi.