Ensi viikolla vietetään jälleen maaottelutaukoa, mutta sitä ennen La Ligan hallitseva mestari Atlético Madrid pelaa vielä kaksi huipputärkeää ottelua. Tiistaina se kohtaa Mestarien liigan vierasottelussa AC Milanin ja lauantaina Wanda Metropolitanolle saapuu Barcelona.

Atlético Madridin kauden alku on ollut hieman tahmea, ja varsinaisen järkytyksen se koki lauantaina, kun pisteittä ollut sarjajumbo Alavés kaatoi sen kotikentällään. Nähtäväksi jää, millainen herätyskello tuo tappio Atléticolle isojen matsien alla oli.

Kokoonpanorintamalla Atléticolla on sekä hyviä että huonoja uutisia. Aloitetaan huonoista. Keskikenttäpelaaja Geoffrey Kondogbia sai Alavés-ottelun 55. minuutilla varoituksen rikottuaan Loum Ndiayea, ja hänen varoitustilinsä täyttyi.

Kondogbia on ollut alkukauden aikana isossa roolissa, sillä hän on ollut Atléticon avauskokoonpanossa viidessä ottelussa. Varoituksia on kuitenkin ropissut huomattavan hurjaan tahtiin. Kondogbia on pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua (kuusi La Ligassa ja yksi Mestarien liigassa), ja niistä kuudessa hänelle on nostettu keltainen kortti. Ainoassa ottelussa, josta hän selvisi varoituksetta, Kondogbia pelasi vain kymmenen minuuttia (Villarrealia vastaan).

Kondogbian puuttumista helpottaa kuitenkin se, että Atléticon kapteenin Koken uskotaan olevan tuolloin jo pelikunnossa lievän lihasvammansa jälkeen. Koke saattaa pelata jo tiistaina Milania vastaan.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Milan-otteluun Atlético on saamassa muutenkin tuoreita jalkoja, sillä myös ranskalaispelaaja Thomas Lemar on jo palannut joukkueen harjoitusvahvuuteen. 25-vuotias Lemar loukkaantui Atléticon Mestarien liiga -avauksessa Portoa vastaan ja on ollut sivussa kolmesta ottelusta. Lemar aloitti kautensa hyvin, ja hänen paluunsa voi olla Atléticolle kaivattu piristysruiske.

Koken ja Lemarin lisäksi paluun kentälle Milania vastaan tehnee João Félix, joka huilasi kaksi La Liga -peliä pelikieltonsa vuoksi. Pelikiellossa vielä tässä ja kahdessa seuraavassakin Mestarien liiga -ottelussa on kuitenkin edelleen keskuspuolustaja Stefan Savic.

Lähde: AS