Atléticon kapteenin Koken alkukausi on ollut vaikea. Koke ei ole päässyt missään vaiheessa omalle tasolleen ja on ollut yksi keskikentän heikoimmista lenkeistä.

Metropolitanolla kuultiin vihellyksiä tiistain Leverkusen-ottelussa, kun Koke otettiin vaihtoon toisella jaksolla. Espanjan A-maajoukkueesta pudonnut Koke vastasi aiemmin saamaansa kritiikkiin.

Myös Atléticon päävalmentaja Diego Simeone otti kantaa Koken tapaukseen lehdistötilaisuudessaan ennen lauantaista Athletic-kamppailua.

– Minullekin vihellettiin aikoinaan Calderónilla. Silloin ne vihellykset olivat oikeutettuja, koska en pelannut hyvin. Ihmiset ovat spontaaneja. He kertovat, mitä näkevät ja tuntevat. Sen vuoksi meidän on oltava vahvoja, jotta meidän ei enää tarvitse kuunnella vihellyksiä. Tätä tapahtuu kaikille, ei ainoastaan Kokelle, Simeone muistutti.

– Koke on sellainen pelaaja, joka pitää kentällä liian montaa paikkaa hallussaan samaan aikaan. Hän yrittää ratkaista tilanteita eri alueilla kenttää taktisten kykyjensä vuoksi ja yrittää tehdä aina vain enemmän ja enemmän, jolloin hänen vastuunsa kasvaa. Olen sanonut hänelle, ettei hänen ole yritettävä liikaa. Koke on huippupelaaja ja hänellä on loistavat vahvuudet. Hän jatkaa korkealla tasolla varmasti tulevaisuudessakin, koska kyseessä on todellinen ammattilainen.