Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman luotsaa sunnuntaina uransa kolmannen el Clásicon, kun Real Madrid vierailee Camp Noulla.

Koeman valmensi viime kaudella kaksi Clásicoa. Barcelona hävisi kummatkin.

Sunnuntaina Koeman valmentaa ensimmäistä kertaa yleisön edessä pelattavaa Clásicoa. Koeman tiedostaa, että hänellä on valtavat paineet niskassaan.

– Minulla ei voisi olla enempää paineita. Tiedän, että se kuuluu valmentajan työhön, eikä minulla ole sen suhteen ongelmia. Tiedän, miten tärkeitä otteluita Clásicot ovat. Pelaajaurallani voitin ja hävisin Clásicoita. Meidän on nähtävä asioiden positiiviset puolet, jotta voimme nauttia niistä. Tämä on minulle ensimmäinen Clásico valmentajana yleisön edessä, joten se on täysin erilaista, Koeman totesi.

Koemanilta tiedusteltiin, kummalla on tällä kaudella parempi joukkue käytössään.

– En tiedä. Real Madridin joukkue on kokeneempi, vaikka meilläkin on kokeneita pelaajia. Joukkueemme ovat pitkälti yhtä hyvät. On yksityiskohtia, joissa he ovat parempia ja on myös sellaisia, joissa me olemme heitä parempia. Yritämme saada itsestämme parhaan irti, eikä mielestäni Clásicossa ole suosikkia.

Lehdistön edustajat kysyivät Koemanilta, uskooko valmentaja Barcelonan kannattajien lähtevän Clásicoon jo valmiiksi tappio mielessään.

– Me luotamme omaan tekemiseemme. En tiedä, jos kannattajat eivät luota meihin. Tiedämme, millainen joukkue meillä on ja mitä voimme saada aikaan. Pelaamme kotona, enkä pelkää Clásicoa.