Puheenjohtaja on vaihtunut, jääkylmät talousluvut lyöty pöytään, siirtoikkuna suljettu ja pelaajiston palkkakuormitusta kevennetty kautta linjan sieltä, missä mahdollista. Siitä huolimatta Barcelonassa ei varsinaisesti rauha vallitse maan päällä, vaan kulisseisssa puhaltaa puhuri edelleen.

Barcelona joutui toki myöntämään Mestarien liigassa väkivahvan Bayern Münchenin paremmakseen maalein 3-0, mutta La Ligassa alkukausi ei ole ollut huono suuren vaihtuvuuden huomioon ottaen. Real Sociedad ja Getafe kaatuivat Camp Noulla, ja Athletic Bilbaon vieraana Barcelona pelasi 1-1-tasapelin. Siitä huolimatta Barcelonan huhutaan jo harkitsevan potkuja valmentajalleen Ronald Koemanille.

Barcelona pelaa ennen lokakuun maaottelutaukoa vielä viisi ottelua. La Ligassa se saa vastaansa järjestyksessä Granadan, Cádizin, Levanten ja Atlético Madridin, ja Mestarien liigassa vieraskentällä Benfican. Joidenkin lähteiden mukaan Koemanille annetaan kolme ottelua aikaa näyttää, saako hän pelin kulkemaan siten, kuten seurajohto toimii. Noista otteluista ensimmäinen pelataan maanantaina, kun Granada saapuu vieraaksi Camp Noulle.

Kaiken Barcelonan kaaoksen keskellä seuralle ja seurajohdolle lojaalina pysynyttä ja mukiinmeneviä tuloksia viime kaudellakin Espanjan kansallisissa kilpailuissa tuonutta Ronald Koemania roikotetaan siis jälleen kerran löysässä hirressä. ”Kiittämättömyys on maailman palkka” -sanonta on saattanut käydä jo yhden jos toisenkin mielessä. Joka tapauksessa Koemanin epäkiitollinen tehtävä oli kommentoida taas kerran potkuhuhujaan lehdistötilaisuudessa Granada-pelin alla.

– Paljon riippuu tuloksista. Meiltä vaaditaan paljon, vaikka joukkueessa on paljon muutoksia ja paljon nuoria. Me tarvitsemme aikaa, mutta ratkaisevaa on otteluiden voittaminen, Koeman totesi medialle AS:n mukaan.

– En voi vastata Bayern-ottelua ennen siihen, teenkö jatkosopimuksen ja hävittyämme pelin siihen, pelkäänkö tulevaisuuteni puolesta. Se ei ole normaalia.

– Puheenjohtaja (Joan Laporta) puhui julkisuudessa joitain päiviä sitten, enkä palaa siihen asiaan. Minä olen enemmän realistinen kuin opportunistinen. Vähän yli vuosi sitten Barca hävisi Bayernille 2-8, vaikka Lionel Messi ja Antoine Griezmann pelasivatkin. Viime ottelussa meillä pelasivat Eric (García), Gavi, Pedri, (Yusuf) Demir ja odotamme vielä Ansu Fatia. He kaikki ovat erittäin nuoria.

Koemanin kommenteista on vaikea sanoa varmaksi, kuinka paljon viestistä on osoitettu medialle ja kuinka paljon seurajohdolle. Joka tapauksessa hän pysyi ammattimaisen tyynenä asemaansa arvioidessaan.

– Minä ajattelen vain ottelua ja joukkuetta. Olen rauhallinen, sillä meillä on seitsemän pistettä kolmen pelin jälkeen. Tarvitsemme pelikuntoon toipuvia pelaajia. Tiedän, että meidän on voitettava. Tulevaisuuteni puolesta en pelkää, sillä seura ja puheenjohtaja tekevät päätökset, Koeman totesi.

– Tilanne on hankala kaikille: puheenjohtajalle, minulle ja culéille. Me kaikki haluamme seuran parasta. Tästä tilanteesta huolimatta en kadu sitä, että olen tullut tänne.

[readmore for=Koeman-Ronald]

Granada-ottelun kokoonpanosta Koeman vastasi sen verran, että Philippe Coutinho saattaa olla ensi kertaa aloituskokoonpanossa, mutta täydessä 90 minuutin kunnossa hän ei vielä ole.

Koeman kommentoi medialle myös tyystin vailla peliaikaa toistaiseksi ollutta Riqui Puigia. Lausuntoja Puigia koskien voi lukea täältä.