Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman ei peitellyt pettymystään tuomaritoimintaan lauantain el Clásicon jälkeen.

Real Madrid voitti Barcelonan kotikentällään 2-1, mutta Koemanin mielestä ottelu olisi voinut päättyä tasalukemiin, jos erotuomari Jesus Gil Manzano ja muu tuomaristo olisi ollut tehtäviensä tasalla.

Hollantilaisluotsin mukaan tuomaristo töpeksi pahemman kerran, kun Barcelonalle ei vihelletty pilkkua ottelun loppuhetkillä. Madridin Ferland Mendy tarttui lyhyesti Martin Braithwaitesta, ja tanskalaishyökkääjä kaatui päätyrajan tuntumassa. Koeman sai tilannetta protestoidessaan myös keltaisen kortin.

– Jos olet Barcelonan kannattaja, olet raivoissasi ja tyytymätön tuomariston päätöksien takia, sanoi Koeman Marcan mukaan.

– Haluan ensiksi sanoa, että me emme pelanneet ensimmäisellä jaksolla hyvin puolustus- tai hyökkäyssuuntaan. Me paransimme toisella jaksolla.

– Pyydän vain, että tuomarit viheltävät asiat oikein.

– [Mendyn ja Braithwaiten välinen tilanne] oli pilkku, ja minusta neljä minuuttia lisäaikaa [on liian vähän], kun tuomari pysäytti pelin kahdeksi tai kolmeksi minuutiksi [korjatakseen äänivarusteensa].

– Se oli selvän pilkun paikka. Nyt meidän on hyväksyttävä se ja pidettävä turpamme kiinni.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Mendy (vas.) ja Braithwaite kuohuttaneessa tilanteessa. Kuva: Getty Images

Koemanilta kysyttiin, vaikuttiko tuomaritoiminta lopputulokseen.

– Jos ei olisi vaikuttanut, niin peli olisi päättynyt 2-2.

– En tiedä, miksi Espanjassa on VAR. Kaikki näkivät, mitä siinä [Mendyn ja Braithwaiten tilanteessa] tapahtui. Minusta se oli selvä pilkku. Kaikki ovat nähneet sen.

– En ymmärrä, miten kymmenen metrin päässä oleva avustava tuomari ei näe sitä.

– Martinin kaatumisesta näkee, että sen on oltava virhe. Ehkä tuomari ei nähnyt sitä, mutta meillä on VAR tällaisia tilanteita varten.

– Minun on parempi lopettaa puhuminen.

– Joukkue pelasi hyvällä mentaliteetilla. Me ansaitsemme oikeita päätöksiä tuollaisissa tilanteissa.

– Minä en ole ainoa [joka on vihainen]. Myös pelaajat ovat tyytymättömiä tuomareiden pilkkutuomiosta.

– Täällä on monia pelaajia, jotka ovat viettäneet useita vuosia Barcelonassa. En tiedä, tuntuuko heistä, että näin on käynyt enemmänkin kuin kerran.

LUE MYÖS: