Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman on myöntänyt, ettei hän odottanut joukkueensa olevan yhä La Ligan mestaruustaistossa mukana sen vaikean alkukauden jälkeen.

Katalonialaisseura on tällä hetkellä kolmantena, mutta voitto torstain rästiottelusta Granadaa vastaan veisi joukkueen sarjataulukon piikkipaikalle, yhden pisteen edelle Atlético Madridia.

– On tärkeä voittaa, koska tiedämme olevamme hetkessä, jolloin kolme pistettä tekevät meistä sarjaykkösiä. Se on palkinto, mutta ensin meidän on voitettava, kertoi Koeman lehdistölle keskiviikkona.

[readmore from=Barcelona]

Mahdollisuus nousta pakan päälle on Koemanin mielestä yllättävä, sillä hänen miehistönsä oli vielä vuodenvaihteen jälkeen kuudentena taulukossa, peräti 10 pistettä Atléticon alapuolella.

– Jos katsomme ajassa taaksepäin, niin onhan tämä odottamaton tilanne. Meillä oli iso piste-ero kärkeen, joten saavuttavamme mahdollisuus taistella La Ligan voitosta on jotain suurta.

– Olemme voittaneet edellisestä 17 ottelusta – joka on lähes puolet yhdestä kaudesta – jopa 15 ottelua. Se on vakuuttavaa. Ja ilman tällaista suorittamista emme taistelisi mestaruudesta.