Ronald Koeman on ehkä jonain päivänä Barcelonan päävalmentaja. Nyt entinen Barca-libero ja nykyinen Hollannin maajoukkueen päävalmentaja tyytyy kommentoimaan Barcelonan asioita sivusta.

Koemanilta kysyttiin, mitä heikkouksia Barcelonalla erityisesti on.

– Mielestäni niitä on kaksi. Ensimmäinen on intensiteetti. Piti siitä tai ei, nykypäivän parhaat joukkueet pelaavat todella intensiivisellä rytmillä koko 90 minuuttia. Barcalle intensiteetin ylläpitäminen on vaikeaa, Koeman sanoi Sportille.

– Me näimme sen kuuluisassa Liverpool-ottelussa mutta myös Espanjan Supercupin ottelussa Atléticoa vastaan tänä vuonna. Barca oli parempi joukkue 80 minuutin ajan. Kymmeneksi minuutiksi joukkue herpaantui, ja tuoreempi ja intensiivisempi Atlético vei voiton.

Toinen ongelmakohta liittyy Koemanin mielestä barcelonalaiseen identiteettiin.

– He eivät dominoi otteluita kuten ennen. Barcan on saata identiteetistään taas ote. Heidän on identiteettinsä mukaisesti hallittava aina palloa, mutta on tärkeää, että hallinta on myös tehokasta.

[readmore from=Barcelona]

Koemanilta kysyttiin myös Lionel Messistä ja Frenkie de Jongista.

– Leo on kaikkien aikojen paras. Ja vielä aika reilusti. Mutta hänkin on ihminen, eikä hän voi olla joka kerta ratkaisu ongelmiin. Barcan on ryhdyttävä valmistautumaan Messin jälkeiseen aikaan. Ilman Messiä mikään ei ole enää niin kuin nyt.

– De Jongille tämä on ollut muutoksen kausi, aivan kuten minulle kun siirryin Barcelonaan 1989. Hän on hyvin fiksu poika. Hän menestyy ihan varmasti. Häntä vain haittaa se, ettei hän pelaa luonnollisella pelipaikallaan, kuten Ajaxissa.

Luonnollisella pelipaikalla Koeman viittaa keskikentän pohjapaikkaan. Se on vielä ainakin tällä kaudella ollut pääosin Sergio Busquetsin tonttia. De Jong on pelannut suurelta osin keskikentän kolmion ylemmällä oksalla.