Liverpoolin on pakko tehdä vähintään kolme maalia varsinaisella peliajalla, kun joukkue kohtaa Barcelonan Anfieldilla tänä iltana.

Barca voitti Mestarien liigan välierien ensimmäisen osaottelun maalein 3-0, joten Liverpoolilla on edessään lähes mahdottomalta tuntuva urakka. Ihmettä etsiessään Pool-luotsi Jürgen Klopp on ammentanut kokemuksia muutaman vuoden takaa.

Viisi vuotta sitten Kloppin silloinen joukkue Borussia Dortmund hävisi puolivälierien ensimmäisen osan Real Madridille Santiago Bernabéulla luvuin 0-3. Dortmund oli toisessa osaottelussa selvästi parempi, mutta ylsi vain 2-0-voittoon. Ihme jäi siis toteutumatta sillä kertaa, vaikka ainekset olivat ilmassa.

– Oma henkilökohtainen muistoni koskee Real Madridia. Se tapahtui vuosia sitten Dortmundin kanssa, Klopp aloitti tarinansa lehdistölle.

[readmore from=Barcelona]

– Me hävisimme 0-3, mutta toiseen osaotteluun vaihdoimme seitsemän tai kahdeksan pelaajaa ja voitimme 2-0. Meidän olisi pitänyt voittaa 5-0 ilman muuta. Olimme selvästi parempi joukkue.

– Mutta se oli Madridia vastaan silloin, ja nyt vastassamme on Barcelona. Siinä on suuri ero. En halua liikaa miettiä näitä asioita, mutta olen kyllä kertonut tuon tarinan pelaajille.

– Ei se sitä tarkoita, että se välttämättä tapahtuisi uudestaan, mutta siinä on minulle tarpeeksi, että jaksan uskoa. Sen me teemme [uskomme], emme enempää.

Liverpoolin ja Barcelonan välinen ottelu alkaa kello 22 Suomen aikaa.