La Ligan ensimmäinen koronavirustauon jälkeinen kierros pelattiin loppuun sunnuntai-iltana. Kuten tiedetään, sarjan puuttuvat 11 kierrosta pelataan vain viiden ja puolen viikon aikana, ja otteluita on joka päivä. Niinpä yhden kierroksen päättyminen merkitsee välittömästi uuden alkua. Ja samalla myös uutta kierrosennakkoa.

Maanantain ohjelmassa on kaksi ottelua. Sarjakolmonen Sevilla vierailee Levanten vieraana ja haluaa vankistaa asemiaan taistelussa ensi kauden Mestarien liiga -paikasta. Sevilla lähtee peliin täysin terveenä ja selvänä suosikkina. Sekä Sevilla että Levante palasivat tauolta derbyllä. Sevilla kellisti omassaan Real Betisin 2-0 ja Levante pelasi Valencian kanssa 1-1 -tasapelin.

Suosikin asemaa voi sovitella myös maanantain toisessa pelissä sevillalaisjoukkueelle, sillä vierasjoukkue Granadan loukkaantumistilanne on käytännössä vaikein kaikista La Liga -seuroista. Real Betisin arveltiin kauden alla taistelevan europelipaikoista, mutta tavoite alkaa lipsua pahemman kerran käsistä. Kuudentena oleva Atlético Madrid on jo 13 pisteen päässä, joten europelit jäävät ilman ällistyttävää loppukiriä haaveeksi.

Sarjakärki Barcelonaa odotti heti tauon päätyttyä helponlainen ohjelma. Aluksi se vieraili Mallorcalla ja tiistaina Camp Noulle saapuu Leganés. Molemmat joukkueet löytyvät tällä hetkellä putoamisviivan alapuolelta.

Barcelona kukisti Mallorcan selvin 4-0 -lukemin. Kapellimestarina hääri tuttuun tapaan Lionel Messi, joka teki yhden ja syötti kaksi maalia. Leganés-peliin se outuu ilman pelikieltoista Jordi Albaa. Puntit ovat kuitenkin silti Barcan puolella tälläkin saralla, sillä Leganésilla on niin ikään kaksi tärkeää pelaajaa pelikiellossa: keskikenttäpelaaja Óscar Rodríguez ja puolustaja Dimitrios Siovas.

Keskiviikko on baskipäivä. Sarjapaikastaan kamppaileva Eibar saa vieraakseen Athletic Bilbaon ja keskikastin Osasuna isännöi Atlético Madridia. Atlético jäi sununtaina 1-1 -tasapeliin Athletic Bilbaon kanssa, ja on edelleen neljän parhaan ulkopuolella kuudentena. Sarjanelonen Real Sociedad on tosin vain pisteen edellä. Ohjelmassa on myös häntäpään taisto Real Valladolid-Celta Vigo, jossa etenkin Celta tarvitsee kipeästi pisteitä.

Kierroksen herkkupala on torstain myöhäisillassa pelattava Real Madrid-Valencia. Real Madrid ajaa edelleen takaa Barcelonan kahden pisteen etumatkaa, ja vierasjoukkue Valencia on seitsemäs.

Sunnuntain pelissä Realin joukkueesta pieniä kolhuja saivat Eden Hazard, Dani Carvajal, Sergio Ramos ja Marcelo, mutta toistaiseksi ei epäillä, että vamma pitäisi ketään heistä sivussa. Zinédine Zidane saattaa kuitenkin harjoittaa rotaatiota, ja kuka ties heinäkuussa polvensa loukannut Marco Asensiokin pelaa jo kauden ensiminuuttinsa. Sunnuntain Eibar-ottelussa Asensio istui vaihtopenkillä.

Espanjan helteiden takia kunakin päivänä viimeinen ottelu alkaa Suomen aikaa kello 23. Nyt on siis hyvää aikaa nauttia valoisista ja lämpimistä kesäöistä La Liga -futiksen parissa.

29. kierroksen otteluohjelma:

Ma 15.6.
20.30 Levante-Sevilla
23.00 Real Betis-Granada
Ti 16.6.
20.30 Villarreal-Mallorca
20.30 Getafe-Espanyol
23.00 Barcelona-Leganés
Ke 17.6.
20.30 Real Valladolid-Celta Vigo
20.30 Eibar-Athletic Bilbao
23.00 Osasuna-Atlético Madrid
To 18.6.
20.30 Alavés-Real Sociedad
23.00 Real Madrid-Valencia

Kaikki ottelut ovat nähtävissä C Moren kanavilla.