La Ligassa vaihtui viikonloppuna sarjakärki. Barcelona jäi perjantaina maalittomaan tasapeliin Sevillan kanssa, joten Real Madrid nousi sunnuntain 2-1 -voitollaan piikkipaikalle, tasapistein Barcelonan kanssa. Barcelonan maaliero on kaksi maalia Realin vastaavaa parempi, mutta La Ligassa tasapisteissä ratkaisevat keskinäiset ottelut. Niissä pisteet menivät tällä kaudella Realille 4-1 Barcelonaa vastaan.

Sarjaa on pelaamatta vielä kahdeksan kierrosta, jotka tullaan pelaamaan neljän viikon aikana. Mestaruustaistelusta on siis tulossa äärimmäisen kutkuttava. Sekä Real Madrid että Barcelona odottavat vesi kielellä toistensa kompurointeja, sillä keskinäisiä otteluita ne eivät enää pelaa.

Kierroksen alkajaisiksi maanantaina kohtaavat seitsemäntenä oleva Villarreal ja nelospaikalla majaileva Sevilla. Molempien joukkueiden nykyvire on hyvä. Villarreal on Real Madridin ohella ainoa joukkue, joka on voittanut kaikki kolme koronatauon jälkeistä peliään. Kunkin niistä ”Keltainen sukellusvene” hoiti numeroin 1-0, ja sehän riittää. Sevilla puolestaan on saanut kolmesta pelistään viisi pistettä, ja nollasi lauantaina sarjan tehokkaimman joukkueen Barcelonan.

Joukkueiden välillä on vain viisi pistettä, joten kyseessä on suora taistelu paikasta Mestarien liigaan ensi kaudeksi. Villarrealille tappio ei oikein kelpaa, sillä kahdeksassa pinnassa olisi jo runsaasti kiinni kurottavaa. Jos kotijoukkue voittaa, saa Sevilla hikoilla loppukauden aikana aivan tosissaan. Joukkueiden viimeisestä neljästä kohtaamisesta Villarreal on voittanut kaksi, ja kahdesti on pelattu tasan. Lähihistoria puoltaa siis kotivoittoa.

Maanantai-illan toisessa ottelussa Leganés janoaa ahnaasti ensimmäistä koronatauon jälkeistä voittoaan. Sillä on takamatkaa putoamisviivaan peräti viisi pistettä, joten loppukiri saisi alkaa nyt.

Tiistaina vastakkain asettuvat Levante ja Atlético Madrid, joista kumpikaan ei ole vielä tappiota koronatauon jälkeen kokenut. Levante on saanut kolmesta pelistä viisi pistettä ja Atlético seitsemän. Viime viikon kaksi ottelua toivat Atléticolle kaksi voittoa yhteismaalein 6-0. Samalla se on tarrannut tiukasti kiinni Mestarien liiga -paikkaan.

Atléticon terveystilanne alkaa olla hyvä, sillä sairastuvalla on enää Sime Vrsaljko. Europelipaikoista sen tavoin taistelee myös sarjan vitonen Getafe, joka kohtaa tiistaina Real Valladolidin. Getafe on saanut koronatauon jälkeen vain kaksi pistettä, joten Mestarien liiga -unelma on lipumassa pois käsistä.

Tiistain myöhäisottelu pelataan Camp Noulla. Kärkipaikkansa menettänyt Barcelona saa nyt pelata kasvaneiden paineiden kanssa, kun vieraaksi saapuu Athletic Bilbao. Kumpikaan joukkueista ei ole koronatauon jälkeen vielä hävinnyt, eikä Barca ole päästänyt maaliakaan.

Barcelonalle alkaa kuitenkin kasautua kokoonpanohuolia. Ousmane Dembélé, Sergi Roberto ja Frenkie de Jong ovat sairastuvalla, ja Sergio Busquets pelikiellossa. Athleticilla pelikiellossa on Yuri Berchiche.

Real Sociedad oli ennen koronataukoa sarjassa neljäntenä, kiinni Mestarien liiga -paikassa. Tauon jälkeen se on saanut kuitenkin vain yhden pisteen, sillä hyvästä taistelusta huolimatta myös Real Madrid oli sunnuntaina etevämpi maalein 2-1.

La Realin Mestarien liiga -haaveiden elättämiseksi nyt alkaisi olla korkea aika voittaa. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo, sillä vieraaksi saapuu putoamista vastaan kamppaileva Celta Vigo, joka otti sunnuntaina koko sarjan kauden suurimman voiton kaadettuaan Alavésin maalein 6-0. Celta on päästänyt viimeisissä kuudessa pelissään vain yhden maalin (0-1 -tappio Villarrealille 13.6.), ja Noliton paluu joukkueeseen tuntui piristävän ryhmää suuresti.

Real Madrid on keskiviikon myöhäisottelussa selkeä suosikki Mallorcaa vastaan. Real on ollut koronatauon jälkeen sarjan paras joukkue (kolme voittoa kolmesta maalierolla 8-2), kun Mallorca on saanut pisteitä yhden. Viime kauden sarjanousija onkin valahtanut jo putoamisviivan alle. Real Madridilta loukkaantumisen takia sivussa ovat Luka Jovic, Nacho, Lucas ja Isco.

Panokset ovat kovat torstainakin. Juuri putoamisviivan yläpuolella oleva Eibar saa vieraakseen ensi kaudeksi Eurooppaan mielivän Valencian. Sarjajumbo Espanyol hakee puolestaan pisteitä Real Betisiltä, joka vaihtoi viikonloppuna valmentajaa. Rubi sai lähtöpassit, ja väliaikaiseksi valmentajaksi nimitettiin Betisin urheilujohtaja Alexis Trujillo.

31. kierroksen otteluohjelma

Ma 22.6.
20.30 Villarreal-Sevilla
23.00 Leganés-Granada
Ti 23.6.
20.30 Levante-Atlético Madrid
20.30 Real Valladolid-Getafe
23.00 Barcelona-Athletic Bilbao
Ke 24.6.
20.30 Alavés-Osasuna
20.30 Real Sociedad-Celta Vigo
23.00 Real Madrid-Mallorca
To 25.6.
20.30 Eibar-Valencia
23.00 Real Betis-Espanyol

Kaikki ottelut ovat nähtävissä C Moren kanavilla.