Täällä se on taas! La Liga -kausi 2019-2020 pääsee vihdoin perjantaina käyntiin. Pelaajaliikenne on jälleen ollut aikamoista, ja paljon suuria tähtiä on jälleen saapunut La Ligaan Frenkie de Jongista, Eden Hazardista ja João Félixistä alkaen.

Kolme seuraa sai lähteä, ja kolme on tullut taas tilalle. Kärkipäähän ounastellaan silti tälläkin kaudella vanhoja tuttuja Barcelonaa, Real Madridia ja Atlético Madridia, joista ensinmainittu on tälläkin kaudella jopa selkeä mestarisuosikki.

Joko olet tutustunut kattavaan La Liga -kauden ennakkopakettiimme? Mikäli et, ota ihmeessä paketti haltuun.

Espanjassa päätettiin aivan kauden alla luopua maanantaipeleistä, joten tarjolla on entistäkin tiiviimpi jalkapallokattaus. Ottelut menevät myös osittain päällekkäin, sillä Espanjassa on tänä viikonloppuna – ja oletettavasti myös myöhemmin elokuussa – erittäin kuuma. Siksi pelien alkamisajat ovat kautta linjan varsin myöhäisiä, jotta helle alkaisi jo vähän hellittää.

Puolustava mestari Barcelona päästetään irti jo heti avausottelussa, kun Barca vierailee valmentaja Ernesto Valverden entisen seuran Athletic Bilbaon kotikentällä Sán Mamesilla. Barcelona avaa kautensa miljoonien fanien pettymykseksi ilman Lionel Messiä, sillä argentiinalainen ei ole toipunut ajoissa jalkavammastaan. Frenkie de Jongin ja Antoine Griezmannin debyyttejä Barca-paidasa moni sen sijaan odottanee vesi kielellä.

Myös Eden Hazard on avauskierrokselta sivussa, sillä Chelseasta saapunut belgialainen loukkasi reittään Real Madridin harjoituksissa. Hazardin debyyttiä saatetaan joutua odottamaan syyskuulle saakka.

Real Madridin harjoituskausi on ollut vaisu, sillä se oli kaikista 20 La Liga -joukkueesta pienimmän pistekeskiarvon harjoituspeleissään kerännyt joukkue. Toki vastukset olivat Realilla huomattavasti kovempaa kaliiperia kuin vaikkapa kaikki seitsemän peliään voittaneella Granadalla, mutta siitä huolimatta ilmapiiri on tämänkin kauden alkaessa huolestunut. Seitsemässä pelissään Real voitti vain Salzburgin ja Fenerbahcen, ja maalieroksi muodostui tyly 14-18. Pahimman selkäsaunan sille antoi Atlético Madrid maalein 7-3.

Sarjanousijoista Mallorca avaa kautensa kotikentällään, kun vieraaksi saapuu Eibar. Osasuna puolestaan haastaa vieraissa Leganésin ja Granada Villarrealin.

Sunnuntainkin tarjonta on erittäin mielenkiintoinen. Rajusti uudistunut, Julen Lopeteguin nykyisin valmentama Sevilla haastaa vieraissa Espanyolin, joka on hoidellut Eurooppa-liigan karsintapelejään erittäin vakuuttavasti. Ison tukun kiehtovia pelaajahankintoja tehnyt Real Betis saa puolestaan vieraakseen Real Valladolidin, ja on kenties viimevuotistakin viihdyttävämpi joukkue.

Kierroksen päättää Madridin paikallinen Atlético Madrid-Getafe. Suuren yleisön huomio kohdistuu tuolloin varmasti etenkin João Félixin La Liga -debyyttiin.

Avauskierroksen otteluohjelma:

Perjantai:

22.00 Athletic Bilbao-Barcelona

Lauantai:

18.00 Celta Vigo-Real Madrid
20.00 Valencia-Real Sociedad
21.00 Mallorca-Eibar
22.00 Leganés-Osasuna
22.00 Villarreal-Granada

Sunnuntai:

18.00 Alavés-Levante
20.00 Espanyol-Sevilla
22.00 Real Betis-Real Valladolid
23.00 Atlético Madrid-Getafe

Kaikki ottelut nähdään suorina C Moren kanavilla ja suoratoistopalvelussa.

La Liga starttaa perjantaina 16.8! Tilaa C More Total nyt, saat ensimmäisen viikon ilmaiseksi! Tarjous on voimassa pe-su koodilla LALIGA osoitteessa: cmore.fi/koodi. Käy klikkaamassa itsesi sisään ja varmista paikkasi espanjalaisen huippujalkapallon parissa!