Jalkapallomaailman mielenkiinto kohdistui kuluvalla viikolla jälleen Mestarien liigan paluuseen, mutta neljännesvälierien avausosien välissä pelataan myös tärkeä La Ligan sarjakierros. Kärkikolmikko kohtaa 24. kierroksella yksinomaan häntäpään joukkueita, ja kukin odottanee kieli pitkälle toisten liukastelua.

Perjantai:

Kierroksen avauksessa jopa Mestarien liiga -paikasta taisteleva, sarjan viidentenä oleva Getafe hamuaa pisteitä Ipurualta. Eibar on sarjan viidenneksi paras kotijoukkue, mutta Getafe vastaavasti neljänneksi paras vierasryhmä, ja viiden ottelun kuntopuntarissa kolmantena Real Madridin ja Barcelonan jälkeen.

Eibar on hävinnyt kotonaan viimeksi syyskuussa (Sevillaa vastaan 1-3), joten Getafen haaste on kova. Mielenkiintoinen match-up on myös kahden konkarihyökkääjän, Eibarin Charlesin ja Getafen Jorge Molinan kohtaaminen. 34-vuotias Charles on tehnyt kahdeksassa viimeisessä ottelussaan kahdeksan maalia, ja 36-vuotias Molina viimeisessä seitsemässä pelissä kuusi osumaa. Molemmat mahtuvat täpärästi sarjan maalitilaston TOP 10:een.

Lauantai:

Lauantain ensimmäisessä pelissä kohtaavat surkeavireiset Celta Vigo ja Levante, jotka toivovat repivänsä eroa putoamisviivaan. Pahasti sukeltanut Celta toivoo Iago Aspasin paluun auttavan joukkuetta palaamaan takaisin raiteilleen.

Madridin paikallisottelussa kohtaavat putoamisviivan alla majaileva Rayo Vallecano ja kaksi ottelua putkeen hävinnyt Atlético Madrid. Atléti joutui Real Madridille kärsityn derby-tappion myötä luopumaan sarjan kakkospaikasta, ja haluaa nyt antaa Diego Simeonelle lahjan tuoreesta jatkosopimuksesta. Atlético joutuu peliin ilman loukkaantuneita Diego Costaa ja Stefan Savicia, sekä pelikieltoista Thomasta. Atlético ei ole hävinnyt Rayolle kuuteen vuoteen, mutta ajatukset saattavat jo karata ensi keskiviikon Juventus-peliin.

Yhtä tarkkana keskittymisensä kanssa saa olla Barcelona, joka jatkoi niin ikään valmentajansa Ernesto Valverden sopimusta. Barcelona saattaa lepuuttaa joitain runkomiehiään, sillä jo tiistaina se vierailee huipputärkeässä UCL-ottelussa Lyonissa. Real Valladolidin yllätysvalmiudesta kertoo kuitenkin se, että se on kerännyt tällä kaudella enemmän pisteitä vieraissa kuin kotona – ollen koko sarjan seitsemänneksi paras vierasjoukkue.

Sunnuntai ja maanantai:

Keskiviikkona Ajaxin kukistanut Real Madrid päästetään irti sunnuntaina jo kello 13, kun vieraaksi saapuu Kataloniasta Girona. Vaikka Luka Modric onkin pelikiellossa, lupaavat tilastot Realille pelkkää hyvää. Viimeiset kahdeksan ottelua ovat tuoneet Realille seitsemän voittoa sekä tasapelin Camp Noulta, ja joukkue onkin koko La Ligan kuntopuntarin ykkönen. Gironan vire on täysin päinvastainen. Sen edellinen voitto on joulukuun 5. päivältä, ja sen jälkeen saldo on surkea 0-5-8. Nyt tappioita on tullut putkeen kuusi.

Real Madrid on voittanut neljä viimeistä otteluaan Gironaa vastaan aina vähintään kahdella maalilla, tehden näissä yhteensä 17 maalia. Kuulostaakin siltä, että Gironassa on juuri sopivaa tykinruokaa Karim Benzemalle, joka on tehtaillut viimeiseen seitsemään otteluun seitsemän maalia.

Sunnuntai-iltana vastakkain asettuvat sarjan kärkipäähän alkukaudesta povatut Villarreal ja Sevilla. Sevilla johtikin sarjaa syyskauden aikana, ja sinnittelee yhä kiinni nelossijassaan. Villarrealin kausi sen sijaan on ollut karmea, ja se on voittanut La Liga -ottelun viimeksi marraskuussa. Putoamisuhka on todellinen.

Jännitystä riittää myös myöhäisottelussa, jossa seitsemäntenä oleva Real Betis isännöi kuudentena olevaa Alavésia. Kierroksen päättää maanantaina Athletic Bilbaon vierailu Huescaan. Athleticin pitkä tappioton putki La Liga -otteluissa joulukuun alussa ohjat ottaneen Gaizka Garitanon johdolla katkesi kahden viikon takaiseen baskiderbyyn, mutta heti sen perään se onnistui nollaamaan Barcelonan. Huescan sijoitus sarjajumbona voi olla hiukan petollinen, ja kaksi peräkkäistä voittoa ovat tehneet hyvää sarjanousijan itseluottamukselle.

La Ligan 24. ottelukierros:

Perjantai 15.2.
22.00 Eibar-Getafe

Lauantai 16.2.
14.00 Celta Vigo-Levante
17.15 Rayo Vallecano-Atlético Madrid
19.30 Real Sociedad-Leganés
21.45 Barcelona-Real Valladolid

Sunnuntai 17.2.
13.00 Real Madrid-Girona
17.15 Valencia-Espanyol
19.30 Villarreal-Sevilla
21.45 Real Betis-Alavés

Maanantai 18.2.
22.00 Huesca-Athletic Bilbao

Kaikki ottelut ovat katsottavissa C Moren suoratoistopalvelussa.