La Ligan tammikuun siirtoikkuna pamahti torstaina kiinni, ja kauden 22. sarjakierroksella irti päästetäänkin moni tuore hankinta. Kovin montaa treenipäivää ei kaikilla välttämättä ole vielä alla, mutta näyttöhalut ovat epäilemättä kovat.

Perjantai-iltana sarjan hännänhuippu Huesca janoaa lisäpisteitä kuroakseen kiinni eroa putoamisviivaan. Joko tänään nähdään 32-vuotiaan tammikuuhankinnan, entisen muurarin ja rekkakuskin Énric Gallegon avausmaali La Ligassa?

Lauantain avaa ottelu Levante-Getafe. Getafe on sarjan viidenneksi paras vierasjoukkue, ja tällä hetkellä sijalla kuusi europaikoissa kiinni. Getafen 36-vuotias hyökkääjä Jorge Molina on ollut alkuvuoden aikana suorastaan liekeissä, sillä veteraani on iskenyt viiteen viimeiseen otteluun viisi maalia – enemmän kuin kukaan muu espanjalainen Top 5 -sarjoissa.

Iltapäivän baskiderbystä on epäilemättä odotettavissa hyvin sähköinen. Puolustaja Iñigo Martínezin loikasta Athletic Bilbaon leiriin tuli juuri kuluneeksi vuosi, eivätkä kaikki La Real -kannattajat liene päässeet asiasta yli vieläkään. Suolaa haavoihin sirotellakseen Athletic hankki torstaina riveihinsä Bosnian maajoukkuehyökkääjä Kenan Kodron, joka on syntynyt San Sebastiánissa ja aloittanut uransa Real Sociedadissa.

Athletic ei ole uuden valmentajansa Gaizka Garitanon alaisuudessa vielä kertaakaan La Ligassa hävinnyt, ja lienee optimistinen myös derbyssä – kauden kolmanneksi huonoimman kotijoukkueen Real Sociedadin vierrana.

Barcelona pyrkii lauantaina kasvattamaan sarjajohtoaan, kun se saa vieraakseen pikkuhiljaa piristyneen Valencian. Barcan itseluottamus on kunnossa, sillä se on voittanut kahdeksan La Liga -ottelua putkeen, ja keskiviikkona cupissa Sevilla sai kyytiä maalein 6-1. Lionel Messi puolestaan on viimeistellyt kymmenen maalia viimeisessä kahdeksassa ottelussa – vähintään yhden jokaisessa.

Iltapelissä Celta Vigo pelaa valmentaja Miguel Cardoson pää jo valmiiksi pölkyllä, sillä viiden ottelun tappioputki ei naurata Vigossa ketään.

Sunnuntain alkajaisiksi jännitetään, tekeekö Espanyolin tuore kiinalaisvahvistus Lei Wu ensiesiintymisensä Espanjan kentillä ensimmäisessä mahdollisessa paikassa. Lei Wu voitti viime kaudella Kiinan Superliigan maalikuninkuuden, mutta pian nähdään, miten taso riittää Euroopassa. Kotijoukkue Villarreal palasi viikolla jälleen Javi Callejan valmennukseen Luis Garcían jäätyä seitsemän viikkoa kestäneellä pestillään La Ligassa kokonaan ilman voittoa.

Alkuillasta Atlético Madrid tavoittelee pisteitä Real Betisin kotistadionilla Benito Villamarínilla. Atlético vahvistui viikolla maajoukkuehyökkääjä Álvaro Moratalla, jonka uskotaan debytoivan juniorivuosiensa seuran edustuksessa sunnuntaina. Huomattavasti epätodennäköisempää on tuoreen Betis-vahvistuksen Jesén pelaaminen, sillä madridilaisen pelituntuma on käytännössä olematon. Jesé kuitenkin treenasi täysillä joukkueensa mukana jo torstaina.

Sunnuntai-iltana Real Madrid pyrkii jatkamaan neljän ottelun mittaista voittoputkeaan hiljalleen hyytyvää Alavésia vastaan.

Perjantai 1.2.

22.00 Huesca-Real Valladolid

Lauantai 2.2.

14.00 Levante-Getafe
17.15 Real Sociedad-Athletic Bilbao
19.30 Barcelona-Valencia
21.45 Celta Vigo-Sevilla

Sunnuntai 3.2.

13.00 Villarreal-Espanyol
17.15 Real Betis-Atlético Madrid
19.30 Eibar-Girona
21.45 Real Madrid-Alavés

Maanantai 4.2.

22.00 Rayo Vallecano-Leganés