La Ligan 18. kierros alkaa vasta perjantaina, mutta kevätkauteen otetaan varaslähtö jo torstaina, kun Real Madrid vierailee Villarrealin kotikentällä rästiottelussa. Kaksikolla on muita ottelu vähemmän pelattuna, sillä ottelu jouduttiin siirtämään seurajoukkueiden MM-turnauksen tieltä tammikuulle.

Mikäli Real Madrid voittaa, nipistää sen eron sarjakärki Barcelonaan vain viiteen pisteeseen. Mieluisana uutisena joukkueen aloituskokoonpanoon palaa mitä todennäköisimmin nilkkavammastaan toipunut Casemiro. Hyökkäyspää on sen sijana yhä hieman siipirikkoinen, sillä sivussa ovat sekä Mariano että Marco Asensio.

Pisteitä kaipaa kipeästi myös Villarreal, joka majailee jopa putoamisviivan alapuolella. Sijoitus on aivan toista maata, mitä Keltaisen Sukellusveneen leirissä on totuttu odottamaan. Maaleja kotijoukkue odottaa ennen kaikkea kokeneelta Carlos Baccalta, jonka jyvä alkoi toden teolla joulukuussa löytymään.

Perjantaina ohjelmassa on keskikastin kamppailu Levante-Girona. Myöhäisottelussa Leganés vierailee Barcelonassa Espanyolin kotikentällä, ja esittelee luultavasti La Liga -yleisölle tuoreen hankintansa, lainalle siirtyneen Tanskan maajoukkuehyökkääjän Martin Braithwaiten.

Lauantaipäivän avaa sarjanousijoiden Real Valladolidin ja Rayo Vallecanon kohtaaminen. Pikkuhiljaa piristynyt Valencia puolestaan vierailee kauden suurimman yllättäjän Alavésin kotiareenalla. Vaikka Alavésin hurjin meno on hieman jo hyytynyt, ei se ole hävinnyt kotikentällään kauden aikana vielä kertaakaan. Lauantain päätteeksi sarjajumbo Huesca isännöi nosteessa olevaa Real Betistä.

Kierroksen odotetuimmat ottelut pelataan kuitenkin vasta sunnuntaina. Villarreal vierailee vain hetken levänneenä Eibarin hoivissa, ja sitten päästään kärkiottelun kimppuun. Sarjakolmonen Sevilla isännöi sarjakakkosta Atléticoa, joten pelissä ovat todella isot pisteet. Real Madrid saa vieraakseen tapaninpäivänä valmentajaa vaihtaneen Real Sociedadin. Baskiseuran uusi käskyttäjä on seuran oma poika Imanol Alguacil, joka luotsasi myös viime keväänä La Realia yhdeksän ottelun ajan.

Sunnuntai-illan päätteeksi sarjakärki Barcelona hakee pisteitä Getafesta. Lähtökohtaisesti Barcelona on luonnollisesti pelin suursuosikki, mutta Getafellakin on kulkenut. Ottelua edeltävän kolmen kuukauden aikana se on hävinnyt vain yhden pelin, 10. marraskuuta 0-1 Valencialle – ja tuossakin pelissä ainoa maali tehtiin rangaistuspotkusta.

Sarjassa seitsemäntenä majaileva Getafe saa lisäksi ylpeillä koko La Ligan toiseksi pitävimmällä puolustuksella Atlético Madridin jälkeen (13 päästettyä maalia 17 ottelussa). Siinä haastetta sarjan ylivoimaisesti maaliahneimmalle ryhmälle Barcelonalle. Barcan piinana on lisäksi outo kirous, sillä se on voittanut vuoden ensimmäisen ottelunsa viimeksi vuonna 2014.

18. ottelukierroksen ohjelma:

Torstai 3.1.
22.30 Villarreal-Real Madrid (rästiottelu 17. kierrokselta)

Perjantai 4.1.
20.00 Levante-Girona
22.00 Espanyol-Leganés

Lauantai 5.1.
14.00 Real Valladolid-Rayo Vallecano
17.15 Alavés-Valencia
21.45 Huesca-Real Betis

Sunnuntai 6.1.
13.00 Eibar-Villarreal
17.15 Sevilla-Atlético Madrid
19.30 Real Madrid-Real Sociedad
21.45 Getafe-Barcelona

Maanantai 7.1.
22.00 Celta Vigo-Athletic Bilbao

Kaikki ottelut ovat katsottavissa C Moren suoratoistopalvelussa.