Barcelona-legenda Xavi Hernándezin oli määrä pelata maanantaina Katalonian epävirallisen maajoukkueen ystävyysottelussa Venezuelaa vastaan, mutta nyt Xavi on valitettavasti joutunut vetäytymään joukkueesta. Ottelu pelataan Gironassa.

39-vuotiaalle Xaville oli tarkoitus järjestää ottelun yhteydessä kunnianosoitus, sillä pelin piti olla hänen viimeisensä Katalonian paidassa. Qatarilaisessa Al-Saadissa pelaava keskikenttäpelaaja kuitenkin ilmoitti valmentaja Gerard Lópezille, ettei voi pelata ottelussa.

Xavi on juuri toipunut loukkaantumisesta ja lauantaina Al-Saadilla on edessään tärkeä ottelu Al Duhailia vastaan. Voittamalla ottelun Al-Saad varmistaisi ensimmäisen mestaruutensa seitsemän vuoden tauon jälkeen.

López nimesi Xavin tilalle joukkueeseen La Masian tuoreimman timantin, Barcelonan B-joukkueessa pelaavan Riqui Puigin.

Katalonia on pelannut tällä vuosituhannella tavallisesti yhden maaottelun per vuosi. Edellisestä kerrasta on tällä kertaa pari vuotta aikaa, mutta nyt saatiin sovittua ottelu Venezuelaa vastaan.

Alla Katalonian koko joukkue ottelussa:

Maalivahdit: Isaac Becerra (Nástic) ja Edgar Badía (Elche)

Puolustajat: Martín Montoya (Brighton), Gerard Piqué (Barça), Marc Bartra (Betis), Aleix Vidal (Sevilla), Dídac Vilà (Espanyol), Marc Cucurella (Eibar) ja Marc Muniesa (Girona)

Keskikenttäpelaajat: Víctor Sánchez (Espanyol), Pere Pons (Girona), Óscar Melendo (Espanyol), Joan Jordán (Eibar), Àlex Granell (Girona), Oriol Romeu (Southampton), Aleix García (Girona) ja Riqui Puig (Barça B)

Hyökkääjät: Sergio García (Espanyol), Bojan Krkic (Stoke City), Marc Cardona (Eibar)