Juanfran on yksi Atléticon historian parhaan aikakauden suurimmista legendoista.

Juanfran edusti Atléticoa vuodet 2011-19 ja voitti seurassa muun muassa La Ligan, Copan ja kahdesti Eurooppa-liigan.

Laitapuolustaja lopetti pelaajauransa brasilialaisessa São Paulossa maaliskuussa. Espanjalainen palasi Brasilian reissultaan kotiin ja asustaa nykyisin Madridissa.

El Larguero haastatteli Juanfrania, joka kertoi mielipiteensä Atléticon alkukaudesta.

– Aloitamme ottelut huonosti, mutta hoidamme ne silti. Emme voi antaa vastustajille helposti maalipaikkoja. Meidät on tunnettu aina siitä, miten kontrolloimme aina otteluiden ensimmäisiä jaksoja.

Juanfran ei pidä siitä, että hienosti kauden aloittanut Ángel Correa on pudonnut edellisissä otteluissa penkille.

– Olen pettynyt siihen, että Correa on penkillä. Silloin, kun pelasin Atléticossa, ei meillä ollut näin paljon laadukkaita vaihtopelaajia. Atléticon nykyinen joukkue on yksi parhaista, jonka olen nähnyt.

– Atléticon pitää jälleen löytää se oma identiteettinsä. Viime vuonna se oli viiden puolustajan linjalla pelaaminen. Tällä kaudella Atlético on kokeillut erilaisia muotoja. Meidän on luotettava Diego Simeoneen. Meidän on päästävä siihen pisteeseen, että vastustajille vierailu Metropolitanolla on kuin visiitti hammaslääkärissä.

Juanfran on nykyään Intercity-nimisen seuran osaomistaja. Juanfran haluaa palata jossain vaiheessa Atléticoon.

– Olen tyytyväinen nykyisessä projektissani, mutta ennemmin tai myöhemmin aikani koittaa ja palaan Atléticoon. En halua olla valmentaja, vaan urheilutoimenjohtaja.

Lähde: AS