Barcelona ja Valencia iskevät lauantaina yhteen espanjalaisen seurajalkapalloilukauden päätösottelussa, kun kaksikko kohtaa Villamarínilla Copan finaalissa.

Joukkueet saapuvat Copan finaaliin erilaisin tunnelmin. Valencia nappasi Mestarien liiga -paikan itselleen La Ligan viimeisellä kierroksella ja pääsi siten tavoitteeseensa. Barcelona sen sijaan kärsii edelleen Mestarien liigan välierissä Liverpoolille kärsitystä 4-0 -tappiosta.

Valmentajauransa aikana muun muassa Chilen peräsimessä Copa Américan voittanut Valenciaa valmentanut Juan Antonio Pizzi kertoi Marcan haastattelussa mielipiteensä lauantain finaalista ja Barcelonan kaudesta.

On selvää, että Mestarien liigasta putoaminen voi vaikuttaa. Joka tapauksessa ottaen huomioon koko kauden, on Barcelona pelannut todella hyvin. Barcelona on voittanut La Ligan selvällä erolla Atléticoon ja edennyt helposti Copan finaaliin. Mestarien liigasta putoaminen oli heille suuri takaisku. Heidän on samalla kunnioitettava sitä suoritusta, miten vaikeaa on loppupeleissä edetä välieriin asti, Pizzi muistutti.

– Valencian kausi lähti heikosti käyntiin, mutta he ovat saaneet juonen päästä kiinni kevätkaudella. Heidän tavoite oli päästä mukaan Mestarien liigaan ja se on tavoitettu. Nyt suurin tavoite on voittaa Copa. Kyseessä on hyvin tasainen ottelu kahden joukkueen välillä, jotka yrittävät pelata hyvää jalkapalloa. Heillä on yksi pieni ero. Nimittäin Leo Messi. Hän on täysin pysäyttämätön.