Real Madridin hyökkääjä Luka Jovic on töppäilynsä myötä vaikeuksissa. Jovic ei toteuttanut pakollista kotikaranteeniaan, vaan matkusti kotimaahansa Serbiaan naisystävänsä syntymäpäivien vuoksi.

Jovic selitti toimintaansa väärinymmärryksellä ja pyysi matkaansa julkisesti anteeksi. Ongelmia on silti luvassa, sillä saavuttuaan Serbiaan viime viikon perjantaina pelaaja oli allekirjoittanut paperin, jonka myötä hän sitoutui noudattamaan kotikaranteenia Serbian pääkaupungissa Belgradissa. Jovic kuitenkin nähtiin tiettävästi Belgradin kaduilla viime keskiviikkona. Rikkomuksen myötä Jovicia odottavat rikosoikeudelliset seuraamukset Serbiassa.

Vastineessaan Jovic puolustautui toteamalla, etteivät viranomaiset olleet tiedottaneet häntä käytännöistä asianmukaisesti. Jokaisen ulkomailta – ja etenkin Espanjasta, Italiasta ja Ranskasta – palaavan serbialaisen oli kuitenkin pakko allekirjoittaa asiakirja, jossa hän sitoutuu karanteeniin. Papereihin jätettiin myös osoite ja yhteystiedot.

Nyt myös Luka Jovicin isä Milan Jovic on kommentoinut medialle poikansa toimia. Isä hyväksyy sen, että poika joutuu vankilaan, jos hänet todetaan syylliseksi. Hän kuitenkin epäilee Real-hyökkääjästä otettujen valokuvien aitoutta.

– Hänelle on tehty kaksi koronavirustestiä, ja molempien tulos oli negatiivinen. Vaikka ne olivatkin negatiivisia, väärinymmärryksiä syntyi, eikä hän käsittänyt, ettei saanut poistua maasta. Luka luuli, että hän sai lähteä testituloksen oltua negatiivinen, Milan Jovic sanoi Puls Onlinelle.

– Nyt häntä kohdellaan rikollisena. Jos hänen täytyy mennä vankilaan, menköön vankilaan. Olen täysin samaa mieltä presidentin ja pääministerin kanssa, mutta vain, jos hän on syyllinen.

– Tuen päätöstä vain, jos hän teki virheen. Hän kuitenkin tuli Belgradiin ja pysytteli asunnossaan. Valokuvat, joissa näytetään hänet pitämässä hauskaa, otettiin Espanjassa kuukausia sitten. Myöskään Sofía, joka on raskaana, ei saa poistua asunnostaan.

[readmore from=Jovic-Luka]

Milan Jovic kiistää myös sen, että Luka olisi matkustanut Serbiaan naisystävänsä syntymäpäivien vuoksi.

– Luka tuli Serbiaan ollakseen perheensä kanssa. Tiesimme hänen tulevan, ja sen, ettei hän Sofian takia tullut. Hän halusi viettää aikaa serbialaisten ihmisten kanssa.

– Hän oli valmis auttamaan valtiota taloudellisesti ja millä tahansa tavalla. Luka auttaa Serbian kansaa ja tiedän, mikä sopimus hänen kanssaan oli, isä-Jovic lisäsi.

Lähde: AS