La Liga -sunnuntain ensimmäinen ottelu Real Betis-Elche ei nostattanut sinänsä suuria otsikoita. Betis voitti pelin 3-1 ja kipusi lähemmäs sarjan kärkeä ohittaen matkallaan muun muassa juuri Elchen.

Ottelussa tehtiin kuitenkin yksi erittäin mielenkiintoinen uusi Espanjan ammattilaisjalkapalloilun ennätys, kun kentällä nähtiin sekä Real Betisin 39-vuotias Joaquín että Elchen 40-vuotias Nino. Kyseessä oli nimittäin pisin aika kahden pelaajan ensimmäisen ja viimeisimmän ammattilaiskohtaamisen välillä, yli 20 vuotta.

Betis-kasvatti Joaguín ja Real Madridin kasvatti Nino pelasivat vastakkain jo 10.9.2000, molempien edustettua jo tuolloin samoja seuroja kuin nytkin. Tuolloin Betis ja Elche pelasivat Segundassa, josta Betis nousi kauden päätteeksi La Ligaan. Joaquínilla oli menossa komean ammattilaisuran ensimmäinen kausi ja Ninolla toinen.

BDFutbol

@bdfutbol
Hoy Joaquín y Nino han jugado el mismo partido siendo rivales 20 años después (7357 días) de la primera vez.
Es récord histórico.
Lástima que no hayan además coincidido en el campo.

Aquí la tabla de los que superan los 6500 días de diferencia (contando primera, segunda y 2ªB).

Joaquín on sittemmin pelannut jo huimat 559 La Liga -ottelua, joista valtaosan Betisin riveissä, mutta paljon myös Valenciassa. Hän edusti Espanjaa kolmessa arvoturnauksessa ja pelasi kaikkiaan 51 A-maaottelua.

Joaquínin tavoin hyökkääjänä pelaava Nino on viettänyt uransa enimmäkseen Segundassa, mutta La Ligassa hänelläkin on 125 ottelua ja 24 tehtyä maalia. Yhden uransa tärkeimmistä maaleista Nino teki elokuussa, kun Elche voitti hänen maalillaan nousukarsintojen otteluparin Real Zaragozaa vastaan, voittaen myöhemmin samoin 1-0-yhteismaalein finaalissa myös Gironan. Elche palasi pääsarjaan viiden vuoden poissaolon jälkeen.

[readmore from=Joaquin]

Sekä Joaquín että Nino toimivat joukkueidensa kapteeneina. Jälleennäkeminen kentällä yli 20 vuoden kuluttua ensimmäisestä kohtaamisesta on tilastonikkareille hieno hetki, mutta hieman taikaa himmentää se, etteivät he olleet yhtä aikaa kentällä. Joaquín tuli vaihtoon 65. minuutilla, kun Nino vaihdettiin kentälle 74. minuutilla. Joka tapauksessa samassa ottelussa he pelasivat nytkin, ja kenties herrasmiesmäiset konkarit vaihtoivat pelin jälkeen jokusen sanankin. Runsaasti muisteltavaa molempien urien varrelta riittää.

Niin, ja kukaties herrat ovat kentälläkin vastakkain vielä kevätkaudella, ja parantavat samalla ennätystään. Sekä Joaquínilla että Ninolla on edelleen joukkueissaan mukavan suuri rooli.