Termejä seuraikoni ja seuralegenda saatetaan käyttää silloin tällöin liian leväperäisesti tai kepoisin perustein, mutta kesällä 38 vuotta täyttävän Joaquínin kohdalla ikonius ei varmasti ole liioiteltua. Espanjan maajoukkueestakin tuttu laitahyökkääjä on Real Betisin oma kasvatti, joka edusti seuraa yhtäjaksoisesti vuoteen 2006. Välissä Joaquín vietti yhdeksän kautta Valenciassa, Málagassa ja Fiorentinassa, kunnes palasi vuonna 2015 takaisin kotiin.

Kaikkiaan Joaquín on 348 pelaamallaan ottelulla Real Betisin seurahistorian toiseksi eniten otteluita pelannut pelaaja. Maaleja hän on tehnyt 47 (tilastot Transfermarktista). Joukkueensa kapteeni myös osti pari vuotta sitten pienen osuuden Real Betisistä.

Real Betis ei selviytynyt ensi kaudeksi eurokentille, mutta joka tapauksessa Joaquín antoi faneille vastinetta koko rahan edestä, kun joukkue kukisti sunnuntaina kauden viimeisessä kotiottelussaan Huescan maalein 2-1. Joaquín viimeisteli joukkueensa molemmat osumat. Ensimmäinen maaleista oli näyttävä kuvio, joka päättyi Joaquínin puskuun, mutta lisäajan 7. minuutilla syntynyt voittomaali on epäilemättä yksi koko kauden komeimmista. Joaquínin kaukolaukaus päätyi pelaajamuurin takaa Huescan maalin ylänurkkaan, ja tuuletuksessa paitakin sai kyytiä.

Joaquínin molemmat maalit näkyvät La Ligan Twitteriin postaamalla koosteella.

LALIGA English

@LaLigaEN
🚨 Goal of the season contender alert! 🚨

🚀 Joaquin 🚀

Highlights #RealBetisHuesca

Joaquínista tuli onnistumistensa myötä vanhin kahteen maaliin pystynyt pelaaja La Ligassa sitten legendaarisen Ferenc Puskasin. Puskas teki vuonna 1965 Real Madridille kaksi maalia reilut kaksi kuukautta vanhempana kuin Joaquín on nyt.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Doblete de Joaquín con 37 años y 295 días.

Es el jugador más viejo en marcar dos goles en un partido de Primera desde que Puskás lo consiguiera en el Madrid-Murcia del 28 de marzo de 1965 con 37 años y 360 días.

Myös Joaquínin seura Real Betis lähes mykistyi kapteeninsa mahti-illan edessä.

– Sitoutumisestasi. Siitä intohimosta, jolla puolustat näitä värejä. Sinun värejäsi. Sinun logoasi. Sinun elämääsi. Real Betisiä. Kiitos, Joaquín, seuran Twitterissä kirjoitettiin.

Real Betis Balompié 🌴💚

@RealBetis
1⃣7⃣😍

Por tu compromiso. Por la pasión con la que defiendes estos colores. Tus colores. Tu escudo. Tu vida. El Real Betis Balompié.

Gracias, @joaquinarte.

Joaquín sai luonnollisesti antaa myös medialle kommenttejaan ottelun jälkeen. Miehen maalisaldo tältä kaudelta on seitsemän osumaa, ja se on Joaquínin paras lukema sitten kauden 2012-2013.

– Se maali oli yksi kauneimmista, jonka olen tehnyt. Olen iloinen siitä, että pystyin auttamaan joukkueelle voiton näin tärkeänä päivänä, sillä tämä oli viimeinen kotipelimme, Joaquín kommentoi beIN Sportsille Marcan mukaan.

– Seitsemän on hieno maalilukema. En ole koskaan ollut maalintekijä, mutta yritän joka kausi saada numeroni kasaan. Tällä kaudella olen tehnyt seitsemän maalia ja olen iloinen, että tänään ne toivat meille voiton viimeisestä kotipelistä. Se auttaa meitä henkisesti viimeisessä pelissämme.

[readmore from=Joaquin]

– Kauden loppuvaihe ei ole ollut helppo, mutta siitä kuuluu vastuu meille kaikille, kentällä ja kentän ulkopuolelle. Me voitamme ja häviämme yhdessä, sellainen on joukkue. Ei ole vain yhtä syyllistä, sillä olemme joukkue kauden alusta loppuun, Joaquín vielä korosti.

Kauden päätösottelussaan Real Betis kohtaa vieraskentällä ensi sunnuntaina Real Madridin. Joaquínin sopimus kattaa myös tulevan kauden, joten jäähyväisiä ei Santiago Bernabéulla vietetä.