Ranska on MM-kisojen voittaja.

Didier Deschampsin miehistö kaatoi Moskovassa pelatussa finaalissa Kroatian lopulta luvuin 4-2. Kyseessä on ensimmäinen kerta yli 60 vuoteen, kun finaalissa nähtiin jopa kuusi maalia.

Kroatia hallitsi ottelun alkua, mutta Ranska meni johtoon 20 minuutin kohdalla. Antoine Griezmann lähetti vapaapotkun boksiin, josta Mario Mandzukic puski vahingossa pallon omaan verkkoon.

Kroatia tuli tasoihin vain kymmenen minuuttia myöhemmin. Ivan Perisic sai pallon haltuunsa boksin rajalla ja Inter-pelaaja laukoi pelivälineen tarkasti ohi Ranskan maalia vartioineen Hugo Llorisin.

Vielä avausjakson lopussa Ranskalle vihellettiin rangaistuspotku, kun pallo osui Kroatian boksin sisällä Perisicin käteen. Tuomari katsoi tilannetta VAR:lta ja vei pallon lopulta pilkulle. Griezmann laukoi rangaistuspotkun varmasti sisään.

Ranska otti peliä enemmän haltuunsa toisella jaksolla. Kroatia hallitsi palloa, mutta Ranska iski jatkuvasti vastaan useiden riistojen jälkeen. Paul Pogba laukoi Ranskan kahden maalin karkumatkalle tunnin kohdalla, mutta Kroatia kavensi onnekkaasti kymmenisen minuuttia myöhemmin.

Lloris yritti harhauttaa Mandzukicia maalinsa edessä, mutta Juventus-kärki sai jalkansa väliin, josta pallo kimposi Ranskan maaliin.

Kylian Mbappé sinetöi loppulukemat puolisen tuntia ennen päätösvihellystä Lucas Hernándezin komean esityön toimesta.

Maailmanmestaruus oli Ranskan historian toinen.