Entinen La Liga -tuomari Iturralde González on kommentoinut Madrid-derbyssä esiintyneitä videotuomaripäätöksiä.

Real Madrid voitti Atlético Madridin 3-1-lukemin lauantai-iltana. Atlético kärsi ottelun aikana muutamasta kyseenalaisesta tuomaripäätöksestä, joista kenties merkittävin johti Realin 2-1-maaliin.

Atleti-puolustaja José Maria Giménez kaatoi Real Madridin Viníciuksen aivan rangaistusalueen reunalla, kun peliä oli takana 41 minuuttia. Ottelun erotuomari Juan Martínez Munera vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun Realille, näyttäen Giménezille keltaista korttia.

Tilanne tarkastettiin VAR:in avulla, mutta hidastusten mukaan Giménezin rike saattoi tapahtua rangaistusalueen ulkopuolella. Atléticon fanit ja pelaajat olivat luonnollisesti vihoissaan, kun Sergio Ramos lopulta upotti kyseenalaisen rangaistuslaukauksen Jan Oblakin selän taakse.

– Vinícius murtautuu rangaistusalueelle ja Giménez taklaa hänet, ja saa keltaisen kortin. Tilanne loi epäilyksiä, tapahtuiko rike alueen sisällä, vain aivan sen ulkopuolella, Iturralde kertoi AS:lle.

Ottelussa Atléticolta hylättiin myös yksi maali paitsioliputuksen takia, sekä mahdollinen rangaistuspotku.

– Näissä tilanteissa, VAR näyttää tilanteen hidastettuna, mutta koska kyseessä on objektiivinen päätös, erotuomari ei konsultoi televisiouusintoja. Jos hidastukset eivät ole selkeitä, erotuomarin on tehtävä hänen oma päätöksensä tilanteesta.